Slavoljub Muslin NOVI SELEKTOR SRBIJE

Slavoljub Muslin
Wikipedia.org

Članovi Odbora za hitna pitanja na današnjoj sednici jednoglasno su izabrali Slavoljuba Muslina, nekadašnjeg uspešnog fudbalera i dugogodišnjeg trofejnog trenera, za novog selektora "A" reprezentacije.

 

Sa Muslinom će biti potpisan ugovor do kraja predstojećeg kvalifikacionog ciklusa za Svetsko prvenstvo koje će 2018. godine biti održano u Rusiji, uz automatsku opciju produžetka do eventualnog plasmana u baraž kao i na sam završni deo Mondijala u slučaju učešća našeg najboljeg nacionalnog tima na svetskoj smotri.

U ulozi predlagača novog selektora bili su Ilija Petković, savetnik predsednika FSS za pitanja “A” reprezentacije i Slobodan Pavković, predsednik Stručno-strukovne organizacije fudbalskih trenera Srbije.

Podsetimo, prošle nedelje dotadašnji selektor Radovan Ćurčić i FS Srbije su sporazumno raskinuli ugovor o profesionalnom odnosu. Članovi Odbora su se i ovom prilikom zahvalili Radovanu Ćurčiću na radu u prethodnom periodu i poželeli mu sve najbolje u nastavku karijere. U nastavku, danas je donesena odluka o imenovanju Slavoljuba Muslina, kako bi se na vreme izvršile sve pripremne radnje vezane za predstojeće prijateljske utakmice “A” reprezentacije Srbije – protiv Kipra (25. maj, Užice), Izraela (31. maj, Novi Sad) i Rusije (5. jun, Monte Karlo).

U obrazloženju odluke o izboru Muslina za selektora, članovi Odbora za hitna pitanja su izrazili uverenje da je reč o iskusnom i kvalitetnom stručnjaku, koji će autoritetom i znanjem povesti nacionalni tim ka plasmanu na Svetsko prvenstvo 2018. godine. Novi selektor naše reprezentacije rođen je 15. juna 1953. godine u Beogradu.

Karijera Slavoljuba Muslina, kako igračka tako i trenerska, izgleda impresivno. U igračkoj karijeri najjači utisak je ostavio igrajući za Crvenu zvezdu između 1975. i 1981. godine, a nastupao je i za OFK Beograd, BASK, Rad, Lil, Brest i Kan. Bogata trenerska karijera traje već 27 godina, a pored rada u dva mandata u Crvenoj zvezdi (tri titule šampiona i Kup), Muslin je trenirao i Brest, Po, Bordo, Lans, Le Man, Vidad Kazablanku, Levski, Metalurg Donjeck, Lokeren, Lokomotivu iz Moskve, Himki, Dinamo iz Minska, Anortozis, Krasnodar, Amkar i Standard iz Liježa.

Srbija će u septembru početi kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. što bi joj

bilo prvo veliko takmičenje od Mundijala u Južnoj Africi 2010.

“Orlovi” će igrati u grupi sa Republikom Irskom, Moldavijom, Austrijom, Velsom i Gruzijom.

Prvi meč će se igrati u Beogradu, 5. septembra će gostovati glavni konkurent Irska