SLEDI BORBA ZA PLASMAN U FINALE: Oglasio se Đoković nakon pobede nad Fricem, a evo ko je SLEDEĆI

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković u četvrtfinalu mastersa u Sinsinatiju ubedljivo je pobedio Amerikanca Tejlora Frica sa 2:0. U izjavama posle meča istakao je da je zadovoljan prikazanom igrom i da očekuje da će u istom ritmu nastaviti i u polufinalnom meču. U borbi za plasman u finale, Novak Đoković će se sresti sa Nemcem Aleksandrom Zverevim.

Foto: screenshot/youtube.com/AO

Novak Đoković je savladao Tejlora Frica u njihovih šest prethodnih susreta. Ovaj put je prvi set osvojio za samo 20 minuta, a ceo meč je završen za 61 minut rezultatom 6:0, 6:4.

Pobedom u Sinsinatiju, Novak Đoković je došao do 75. polufinala na ATP turnirima iz kategorije hiljadu, a sledeći meč Novaka Đokovića je protiv Saše Zvereva u ponoć, u noći između subote i nedelje.

Inače, turnir u Sinsinatiju je prvi za Đokovića na američkom tlu od 2021. godine, a na ovom turniru je pobedio 2018. i 2020. godine.

Mislim da sam odigrao zaista fenomenalan meč, pogotovo u prvom setu. Savršen set, zaista, bez mnogo grešaka. Odmah sam krenuo veoma čvrsto sa osnovne linije i naterao ga da pravi dosta grešaka. On je bio malo nervozniji na početku. Ja sam onda odigrao malo slabiji servis gem u drugom setu, dao mu brejk. Onda je on, da kažemo, malo oživeo i počeo bolje da igra. Međutim, od 2:4 sam odigrao četiri vrlo solidna, čvrsta gema. Naterao sam ga da bude u reliju posle svakog prvog servisa koji je ubacio. Tako sam se trudio da prosto diktiram tempo sa osnovne linije. Odličan meč, radujem se sledećem izazovu sutra”, rekao je Đoković.

Novak Đoković je imao i veliku podršku srpskih navijača koji su došli u Sinsinati iz Čikaga i okolnih mesta, željni da ga ponovo vide posle pauze od par godina.

S ovakvom izvanrednom formom, Novak Đoković je na samo dve pobede od osvajanja nove titule u Sinsinatiju. To bi bio odličan uvod pred početak Ju-Es opena u Njujorku.