SLOMIO OTPOR ĆORIĆA: Novak iskoristio desetu meč loptu za pobedu u balkanskom dvoboju! (VIDEO)

Novak Đoković
Beta

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala mastersa u Monte Karlu, pošto je danas u drugom kolu pobedio Hrvata Bornu Ćorića sa 7:6(2), 7:5.

 

Đoković je do druge pobede nad Ćorićem u isto toliko mečeva stigao posle dva sata i 15 minuta igre.

Srpski teniser će u narednom kolu igrati protiv Austrijanca Dominika Tima.

Prvi gem na današnjem meču trajao je osam minuta i nagovestio je veliku borbu srpskog i hrvatskog tenisera. Taj gem je dobio Đoković, a potom je usledio sličan gem na servis Ćorića. Hrvatski teniser je u njemu odbranio brejk loptu i izjednačio.

Đoković je prvi stigao do brejka, poveo je sa 3:1, a potom i sa 4:1, ali se Ćorić vrlo brzo vratio i izjednačio na 4:4. Do kraja seta i Ćorić i Đoković su bili sigurni na svoj servis, pa je pobednik tog dela igre rešen u taj-brejku.

Nekada najbolji teniser sveta ubedljivo je dobio taj-brejk sa 7:2 i stigao do prednosti u setovima posle sat i četiri minuta.

U prva tri gema drugog seta vidjena su tri brejka, a jedan više napravio je Djoković i poveo sa 2:1. Srpski teniser je nakon toga bez većih problema održavao tu prednost, a većih uzbuđenja na terenu nije bilo sve do devetog gema.

Ćorić je u tom gemu spasio dve brejk, odnosno meč lopte, a potom je usledio najduži i najneizvesniji gem u meču. Đoković je imao čak sedam prilika da stavi tačku na ovaj duel, ali je 39. teniser sveta u svakom od tih poena odigrao vrlo dobro i na kraju stigao do brejk lopte i izjednačenja na 5:5.

Gubitak tog gema i devet propuštenih meč lopti, ipak, nije uzdramalo srpskog tenisera, pošto je odmah u narednom napravio brejk, a potom i osvojio gem na svoj servis i plasirao se u osminu finala.