Slonovi posle preokreta savladali Samuraje! Obala Slonovače – Japan 2:1

Poslednja utakmicu ove fudbalske večeri odigrana je u okviru Grupe C, gde su se sastale selekcije Obale Slonovače i Japana. Afrička reprezentacija je uspela da u drugom poluvremenu napravi preokret i zabeleži pobedu nad Japanom od 2:1

Imali su Slonovi veću terensku inicijativu tokom celog meča, kao i bolji posed lopte, ali ih je gol Honde u prvom poluvremenu malo poremetio i obezhrabrio. Međutim, sve se promenilo ulaskom u igru najboljeg afričkog napadača Didijer Drogbe i za samo nepunih dva minuta Obala Slonovače stiže do velikog preokreta i veoma važne pobede.

Najava i tok meča:

Poslednja utakmica trećeg dana Svetskog prvenstva, odigraće se na Areni Pernambuko, gde se sastaju reprezentacije Obale Slonovače i Japana, u okviru Grupe C. Tok meča pratite UŽIVO na našem portalu.

Mundijal u Brazilu predstavlja i oproštajni šampionat zlatne generacije Slonova, na kome žele da ostave trag. Na poslednja dva Svetska prvenstva, Obala Slonovače je takmičenje završavala u grupnoj fazi, a oba puta bila je u ‘grupama smrti’. Ove godine, sreća je na njihovoj strani, a rivali kao što su Japan, Kolumbija i Grčka ne predstavljaju prepreke koje ne mogu da se savladaju. Legendarni napadač Didije Drogba odigraće svoje posledjnje prvenstvo u dresu reprezentacije i sigurno je da će želeti da se od njega oprosti na najbolji način.

Napadački potencijal koji čine Drogba, Kalu, Žervinjo, Dubije i Vilfred ne treba osporavati.

S druge strane Samuraji su već godinama nepoželjni protivnici, kako zbog neverovatne fanatične posvećenosti zemlji, tako i zbog tvrde igre i naoštrenih bekova, ali i odlične organizacije u napadu onda kada je to potrebno.

Grupa C: prvo kolo. Stadion: Arena Pernambuko (Resife). Rezultat: Obala Slonovače – Japan 2:1 (0:1). Strelci: 16. minut Honda 0:1 (Japan) 64. minut Boni 1:1 (Obala Slonovače), 66. minut Žervinjo 2:1 (Obala Slonovače)

Obala Slonovače: Bari, Boka, Zokora, Kalu, Tiote, Žervinjo, Boni, Aurier, Jaja Ture, Sere, Bamba

Japan: Kavašima, Učida, Honda, Nagatomo, Morišige, Okazaki, Kagava, Yamaguči, Hasebe, Osako, Yošida

Prvo poluvreme:

Kreću predstavnici Crnog kontinenta u ostvarenje dugo očekivanog cilja – da sa iskusnom reprezentacijom (okupljenom već duži vremenski period) dođu do osmine finala, a možda i dalje od toga. Prvi napad pripao je upravo njima…

Prema početnim sastavima oba tima očekuje se ofanzivna igra. Upravo tako je i bilo, od početka su i jedni i drugi počeli da stvaraju šanse, da igraju otvoreno i napadački.

Posle 15 minuta igre, rezultat ostaje nepreomenjen. Iako su se ekipe rastrčale po terenu, još uvek bez izglednih prilika. Za sada, odbrane odlučno funkcionišu. Sve se do sada svodilo na centaršuteve i pokušaje iz prekida.

GOOOOOL! U 16. minutu, posle blage terenske inicijative Obale Slonovače, Japan maestralnim udarcem Honde dolazi do vođstva od 1:0! – izgleda da smo ih prozvali. Sada utakmica dobija drugačiji tok…

U nastavku reprezentativci Obale Slonovače nisu bili previše agresivni, izgledalo je kao da je ovaj gol Honde ‘utišao’ njihovu želju da ostvare pobedu.

Pokušala je kombinacija Kalu/Ture nešto više da uradi, ali ništa značajno i opasno po gol Japanaca.

Još jedna sporna situacija, jer je kapiten Japana igrao rukom u kaznenom prostoru, što sudija (naravno) nije video.

U 35. minutu pravu ‘bombu’ upućuje Boka, ali odlična intervencija Kavašime. U završnici prvog dela meča, Slonovi su imali još nekoliko idealnih prlika da stignu do izjednačenja, ali izgleda da sreća nije na njihovoj strani. Što bi se reklo: neće, pa neće…

Drugo poluvreme:

Na početku drugog poluvremena Didijer Drogba se zagrevao pored aut linije, izgleda da će selektor Obale Slonovače morati da uvede najboljeg afričkog napadača.

Trenutak koji je izazvao najviše pažnje, jeste momenat kada je u 62. minutu na teren ušao Drogba. Videćemo da li će ova izmena doneti pozitivne promene u njegovoj reprezentaciji.

Odlična asistencija odmah po ulasku na teren ka Žervinju, koji nije uspeo da savlada Kavašimija.

GOOOOOOOOOL! 1:1 Boni! Koliko mentalno znači Didijer Drogba svom timu, samo dva minuta na terenu, a Slonovi dolaze do izjednačenja.

Kakva ludnicaaaaa! Samo minut je prošao, a onda je usledio još jedan pogodak! GOOOOOL! 2:1 Žervinjooooo za preokret!

U samoj završnici Drogba je imao priliku da potvrdi vođstvo i stavi tačku na konačan rezultat, ali ništa od toga…