Slovenci prvi put u istoriji slavili u Pioniru, Vujošević isključen sa meča! Partizan – Krka 64:68

Košarkaši Partizana NIS u drugom kolu ABA lige na svom parketu su poraženi od Krke sa 64:68 (15:17, 16:14, 18:20, 15:17).

Košarkaši Krke iz Novog Mesta zasluženo su izvojevali trijumf u drugom kolu regionalnog takmičenja i za sada imaju stoprocentan učinak.

Crno-beli su blesnuli sredinom treće deonice meča kada su poveli sa „plus 9”, ali su uspeli da ispuste tu prednost i da dozvole gostima da u poslednju četvrtinu uđu sa prednošću. Možda prelomni trenutak utakmice bilo je isklučenje Duška Vujoševića koji je dobio dve tehničke.

Malkolm Armsted bio je najzaslužniji za prvi trijumf tima iz Novog Mesta protiv Partizana u Pioniru u istoriji sa 26 poena. Rojc je dodao 13, a Jasmin Hukić 12. Partizan je predvodio bivši igrač Krke Edo Murić sa 22 poena, a donekle ga je pratio samo Đorđe Gagić sa 13 poena.

Crno-beli će u trećem kolu, koje igraju već za tri dana, gostovati Cedeviti u Zagrebu.

Najava i tok meča:

Srpskom šampionu u goste dolazi sjajni tim iz Novog Mesta, koga sa klupe predvodi Aleksandar Dzikić.

Partizan NIS je u prvom kolu slavio u Mađarskoj protiv ekipe Solnoka sa 60:55, dok su Slovenci na svom terenu savladali Cedevitu rezultatom 80:67.

Trener Partizana Duško Vujošević moći će na ovoj utakmici da računa na nova pojačanja Eda Murića i Janisa Kuzeloglua, dok u sastavu neće biti još uvek nedovoljno oporavljenog Andreje Milutinovića, kao i od ranije povređenog kapitena Dragana Milosavljevića.

 

Prva četvrtina – 15:17; Slovenci se nisu uplašili, imaju prednost posle deset minuta

Loše je počelo po crno-bele pošto su Slovenci napravili seriju od četiri poena na samom startu utakmice. Prve poene za Partizan postigao je Edo Murić, dok je rezultat poravnao Tepić – 4:4. Krka je pretežno išla preko Rojca koji je hrabro ulazio u reket, ali on sam da održava prednost protiv Partizana, te se uključio iskusni Hukić koji je pogodio trojku za vođstvo Slovenaca 9:4.

Krka je na dva minuta do kraja deonice imala “+6” posle poena Kastratija – 7:13.

Do kraja prve deonice Partizan je uz nekoliko skokova u napadu i slabih napada gostiju uspeo da uhvati priključak, pa je posle deset minuta na semaforu stajalo 17:15 za Krku.

Druga četvrtina – 16:14; Tehnička za Vujoševića, nerešeno u Pioniru

Posle prvih minut i po u nastavku meča nije bilo poena iz igre, ali zato jeste sa penala pošto je Vujošević dobio tehničku zbog prigovora – 15:18. Poenima Tepića, takođe sa linije slobodnih bacanja, Partizan se primakao na ‘minus 1’, ali je Kastrati potom bio precizan za tri poena – 17:21.

Najlepši potez meča za sada izveo je Bezbradica koji je sjajnom blokadom podigao Pionir na noge, a Edo Murić je osmim poenom na meču smanjio – 18:21. Mirko Mulalić je ubacio novu trojku za goste (18:24), dok je Milutinov odmah fauliran, ali nije ubacio nijedan penal.

Slovenački tim ni u narednim minutima nije ispuštao prednost, pa je na stotinak sekundi pre kraja imao 26:29. Tada je u seriju krenula crno-bela mašinerija: Milutinov je pogodio dva bacanja, a Andrić je sjajnom trojkom prvi put na meču doneo prednost svom timu – 31:29. Jasmin Hukić je pogocima sa linije slobodnih bacanja izjednačio i tim rezultatom se otišlo na odmor – 31:31.

 

Treća četvrtina – 18:20; Partizan ispustio ‘plus 9’, Vujošević isključen

Ova deonica je sjajno počela za Partizan koji je serijom 5:0 došao na 36:31. Tada se i publika u Pioniru probudila, a posle koševa Daloa na semaforu je pisalo 38:33.

Gagić je postigao dva poena, da bi Arsmted je trojkom održao Krku u životu. Svoju klasu pokazao je Murić kada je pogodio protiv bivšeg kluba za 42:36. Upravo je Slovenac nastavio da rešeta, pa je skupio već 13 poena u 27. minutu igre – 45:38.

Usledio je period meča koji je pripao gostima, a Rojc je smanjio rezultat na 49:47. Tada je Duško Vujošević učinio medveđu uslugu svom timu jer je isključen sa meča zbog dve tehničke. To je Krka iskoristila da dođe do izjednačenja posle ‘minus 9’ – 49:49. Ipak, to nije bilo sve do kraja treće deonice jer su Slovenci u poslednju četvrtinu ušli sa prednošću – 49:51.

 

Četvrta četvrtina – 15:17;

Murić je odmah pogodio trojku, a onda je posle uzvratnog pogotka Armsteda pogodio još dva slobodna bacanja za izjednačenje 54:54. Nastavio je bivši igrač Krke da vodi svoj ekipu, ali su Slovenci uvek imali odgovor na njegovu igru – 56:58.

Tim iz Humske uopšte nema rešenja za Armsteda koji je sa 24 poena u 34. minutu najefikasniji pojedinac na meču, dok je njegov tim otišao na ‘plus 4’ – 58:62. Plejmejker slovenačke ekipe često srlja u napadu, ali je i dalje najbolji pojedinac susreta i crno-beli ne znaju kako da ga zasustave – 62:66. Do kraja utakmice nije bilo previše šansi za Partizan da preokrene, pa su gosti prvi put u istoriji pobedili beogradskog rivala – 64:68.