SMENA NA KORMILU MLADE REPREZENTACIJE: Stolica preuzeo ekipu od Milovanovića

Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije od danas je zvanično Ilija Stolica, koji će za cilj imati plasman na Evropsko prvenstvo i afirmaciju igrača.

fss
fss.rs

– Stolica je radio sa njima, dobro ih poznaje i zato je odluka pala na njega. Ovde su uvek cilj rezultati i izlazak mladih igrača u prvi tim – rekao je sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević na konferenciji za novinare.

Stolica je preuzeo mladu reprezentaciju Srbije umesto Nenada Milovanovića, koji je danas smenjen na sednici Izvršnog odbora FSS.

– Ovo je reprezentacija. Milovanović nije imao mnogo vremena, ali ovde su, kako ja razmišljam rezultati najbiniji, i da igrači izađu u A tim. Sa uspehom će selektori ostajati duže – kazao je Matijašević.

U stručnom štabu će biti Nenad Milijaš i Saša Ilić.

– Napravićemo novi sistem, to je moja želja, a dolazak mladih ljudi poput Nenada Milijaša i Saše Ilića je korak ka tome. Pravićemo sastanke i sa selektorom A tima Ljubišom Tumbakovićem – naveo je Vladimir Matijašević.

Mladi nacionalni tim Srbije je neuspešno počeo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, porazom od Rusije u gostima i remijem sa Letonijom u Novom Sadu.

Naredni protivnici biće Bugarska 11. oktobra i Poljska četiri dana kasnije.