SNAGA SRPSKE KOŠARKE: Zbog ovih PET REČI koje je izgovorio SALE NACIONALE “orlove” više niko ne smatra otpisanim!

aleksandar đorđević
kss.rs

Nije srpska košarka satkana od imena, nego od znanja i truda. I jednog detalja koji je selektor Aleksandar Đorđević otkrio razgovarajući sa stranim novinarima na Evrobasketu, posle pobede nad Italijom u četvrtfinalu sa 83:67.

 

Mislim da je ovo, možda, naša najbolje defanzivno odigrana utakmica na ovom šampionatu. Do sada. Na ovome smo i radili tokom leta, iz odbrane i crpimo našu moć na parketu. Igrači su bili ekstremno skoncentrisani, stvarno im čestitam i na fizički uloženom trudu, iznad svega, ali i na inteligenciji sa kojom su pristupili svakoj situaciji. Imali smo snagu u očima, bili smo spremni za svaku ofanzivnu akciju koju su Italijani mogli da zaigraju, zaustavili smo im najbolje šutere, najbolje igrače, Belinelija i Datomea. Stvarno sam, baš izuzetno ponosan na ove momke. Izuzetno ponosan, istakao je “Sale nacionale”, prenosi “Blic”.

Naizgled jedna uobičajena, lepa i puna hvale izjava sportskog stručnjaka, posle pobede. Međutim, pet reči se tu izdvajaju, značajno.

“Imali smo snagu u očima”.

Tako jednostavnih pet reči svedoče upravo o svesti da je došlo vreme da se pokaže ko smo. Svedoče i onom miru bez kog nema nikakvog uspeha, ni u košarci, ni u životu. Svedoče i o sigurnosti, jer su se ovi momci čitavog života – spremali baš za ovo!