SNAŽNIJI OD MUČNINE I MOTIVISANOG MAĐARA: Novak posle pakla do drugog kola US Opena! (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je pobedio Mađara Martona Fučoviča u četiri seta, 6:3, 3:6, 6:4 i 6:0.

Beta/AP

Srpski teniser je u prvom duelu s Fučovičem do trijumfa došao posle tri sata igre.

Đoković će u drugom kolu Ju Es openu igrati protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena koji je sa 3:0 pobedio Viktora Troickog.

Šesti teniser na ATP rang-listi ranim brejkom došao je do prednosti od 3:0 u prvom setu. Stečenu prednost, Đoković nije ispuštao, pa je tako poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set bio je turbulentan za Đokovića. Naime, usled velike vrućine u Njujorku, srpski teniser imao je problema sa disanjem, ali i želudačne probleme. Fučovič je to iskoristio i jednim brejkom sredinom seta praktično rešio taj period igre.

U istom ritmu nastavio je Mađar i u trećem setu, poveo je sa 4:2 uz prednost brejka, ali je Đoković potom zaigrao znatno bolje.

Usledio je veliki preokret, dobio je treći set sa 6:4, a u četvrtom praktično nije dao priliku Fučoviču, pa je sa nulom dobio taj period igre i izborio plasman u drugo kolo.

Izgleda da su najzalužniji za pobedu Novaka Đokovića Marjan Vajda i stručni štab. U kritičnim trenucima Novak se oporovio uz pomoć napitaka i lekova koje je dobio od svog stručnog štaba. 

Teški uslovi za igru u Njujorku očekuju se i tokom narednih dana.