ŠOK I NEVERICA U RIJU: Đoković ispao u prvom krugu, nije mogao da zadrži suze (VIDEO)

Novak Đoković
Printscreen

Novak Đoković razočaran je eliminacijom već u prvom kolu Olimpijskih igara.

 

Najbolji teniser sveta bio je glavna uzdanica Srbije za zlato u Riju, ali ga je već u prvom kolu zaustavio Argentinac Huan Martin del Potro.

– Ovo je jedan od najtežih poraza u mom životu i karijeri. Rane su još uvek sveže. Boli užasno. Boli jer su se mnogi ljudi oslanjali na mene. Ja im se izvinjavam što sam ih izneverio. Veoma sam tužan i razočaran – rekao je Đoković.

Del Potro je drugi put u nizu savladao Đokovića na OI, pre četiri godine u Londonu ga je pobedio u meču za bronzanu medalju.

– Delpo je bio bolji igrač i zasluženo je pobedio. U ključnim trenucima igrao je izuzetan tenis i moram da mu čestitam. Drago mi je što me pobedio dobar prijatelj koji se dugo mučio sa povredama – dodao je Đoković.

Đoković je u suzama napustio teniski teren u Riju.

– Neću da zvučim kao da kukam. Ceo život, sve što sam postigao u karijeri su mi podarili bog i život i ja sam izuzetno zahvalan na tome. To je nešto neverovatno što sam doživeo do sada u karijeri. Ove Igre su bile tako željno iščekivane, nisam mogao da pružim svoj maksimum i prikažem svoj tenis. Ne tražim izgovor, ali eto. Tužno je na ovaj način završiti – zaključio je srpski teniser.

Novak Đoković je eliminisan na startu olimpijskog turnira posle poraza od Huana Martina del Potra u kome nije imao nijednu brejk šansu – 7:6 (4), 7:6 (2)

Đoković i dalje ima šansu da osvoji medalju u Riju, sa Nenadom Zimonjićem će igrati u drugom kolu u konkurenciji parova.