Šok u Birmingemu: Ana poražena od 135. teniserke sveta

Srpska teniserka Ana Ivanović neće odbraniti titulu na turniru u Birmingemu, pošto je danas u šesnaestini finala izgubila od Portugalke Mišel Laršer de Brito sa 1-2, po setovima 4:6, 6:3, 6:7.

 

Početak današnjeg meča Ivanović i De Brito obeležili su brejkovi, bilo ih je tri do četvrtog gema. Jedan više napravila je Portugalka i ona je tu prednost, iako je srpska teniserka imala još dve prilike za brejk, sačuvala do kraja seta.

U drugom setu obe teniserke su bile sigurne na svoj servis sve do osmog gema kada je sedma igračica na WTA listi napravila brejk, što joj je bilo dovoljno za 1:1 u setovima.

Ivanović je u istom ritmu počela i treći set, odmah na početku je napravila brejk, ali je De Brito tu prednost srpske teniserke uspela da neutrališe u šestom gemu. Međutim, Ivanović je još jednom oduzela servis protivnici, u devetom gemu, i kada se očekivalo da će meč završiti svojim servisom uspedio je još jedan pad u igri, pa je pobednik rešen u taj-brejku.

U taj-brejku se mnogo bolje snašla 135. teniserka sveta, iskoristila je treću meč loptu i plasirala se u osmini finala posle sat i 50 minua igre.

De Brito će u osmini finala igrati protiv bolje iz duela Slovakinje Danijele Hantuhove i Marine Eraković sa Novog Zelanda.

Turnir u Birmingemu igra se za nagradni fond od 731.000 dolara.