Šok u Litvaniji: Zvezda u poslednjoj sekundi ispustila pobedu nad fenjerašem

Košarkaši Crvene zvezde u nedelju su u Kaunasu u odloženom meču 21. kola Evrolige rezultatom 103:98 poraženi od Žalgirisa posle velike borbe i produžetka.

Foto: screenshot/youtube.com/EUROLEAGUE BASKETBALL

Iako je odranije bilo poznato da srpski šampion ne može da se plasira u doigravanje u elitnom takmičenju, baš kao ni “fenjeraš” Žalgiris, viđena je uzbudljiv meč u kojem je Zvezda ostala bez trijumfa u poslednjoj sekundi četvete četvrtine.

Ekipa Dejana Radonjića posle ovog neuspeha ima skor 11-16 i sada ima niz od četiri poraza u EL, dok je Žalgiris sezonu u ovom takmičenju završio na dnu tabele sa skorom 8-21.

Uprkos činjenici da utakmica nije imala rezultatski značaj, dva tima su bila veoma borbena i priredila su ispunjenoj “Žalgirio areni” uzbudljiv susret. Međutim, na startu meča nije delovalo da će tako biti. Srpski tim je bio prilično bezidejan u prve dve četvrtine i Litvanci su u drugom periodu imali čak i +13.

Međutim, tada je usledila furiozna treća četvrtina srpskog šampiona – fantastično je igrala čitava ekipa, naročito u ofanzivi i Zvezda je posle -13 na poluvrmenu u finišu trećeg kvartala imala čak i vođstvo od devet poena – 67:58.

Ipak, ekipa koju vodi Jure Zdovc uspela je da se vrati u duel i u četvrtoj četvrtini režira dramu…