Šok za Srbiju, ali i Evropu! Strani mediji: Crvena zvezda je dotakla dno

Vest da je Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala Crvenu zvezdu iz evropskih takmičnja izazvala je veliki ođek medija u regionu, ali i širom Evrope.

Engleski BBC i CNN navode da Crvena zvezda pati što neće igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i da gradski rival Partizan čeka dozvolu da zauzme to mesto. Uz to, pišu da će i Fudbalski savez Srbije ispaštati zbog davanja garancija crveno-belima.

Španska Marka prenosi da je Zvezdi uskraćen pokušaj da se plasira u LŠ, iako je osvojila prvu titulu posle 2007. godine.
– Nekadašnji šampion Evrope dotakao je dno zbog neplaćenih računa. Fudbaleri Nejc Pečnik i Nikola Mijailović izdvajali su sopstveni novac za klupsku hranu, a crveno-beli duguju oko 50 miliona evra, što je velika cifra za ovdašnje uslove – navodi se između ostalog u tekstu Eurosporta.

Isti sajt prenosi izjavu potpredsednika Ivice Tončeva da UEFA nije imala razumevanje za aktuelno rukovdstvo.

Vest da je Zvezda ostala bez licence za učešće u evropskim takmičenjima ostavila je trag i u regionu. Hrvatski portal Indeks piše da je UEFA zabranila Crvenoj zvezdi izlazak u Evropu, iako je “skinula” Partizan sa vrha srpskog fudbala, dok Večernji list navodi da je Zvezda rigorozno sankcionisana i da se takve kazne dodeljuju samo manjim klubovima.
– UEFA je bila nemilosrdna – prenosi bosanski sajt Sport, dok podgoričke Vijesti ističu da su crveno-beli kažnjeni posle dugotrajne proceduere, iako su im rokovi puno puta pomerani.

UEFA je juče diskvalilfikovala Crvenu zvezdu iz takmičenja u Ligi šampiona u sezoni 2014/2015 zbog kršenja pravlinika o finansijskom fer pleju. Prvak Srbije ima rok od 10 dana da se žali Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu (CAS).