Šokantan kraj – Cedevita u poslednjim sekundama obezbedila finale!

Nakon burnih preokreta i za jedan i za drugi tim, na samom kraju u poslednjim sekundama Cedevita ' Kecmanovim modelom' obezbedila finale (81:79)

Iako je Partizan u drugom poluvremenu preokrenuo igru u svoju korist, nije uspeo da ostvari pobedu i ode u finale ABA lige. U prvom poluvremenu Cibona je vladala, ali u drugom poluvremenu Partizan preuzima dominaciju. U poslednjim sekundama Smit donosi pobedu Cedeviti. Mora se priznati da se večeras igrala jedna vrlo kvalitetna utakmica. U redovima Partizana najefikasniji je bio Aleksandar Pavlović 25 poena.

Bogdan Bogdanović je dodao 15, a Žofre Lovernj deset poena, dok su na drugoj strani najefikasniji bili Miro Bilan (14p), Jusuf Nurkić (13p).

 

Prva četvrtina: 27:16

Meč je počeo napadom Cedevite, već u prvom minutu Nolan Smit poentira. U redovima Partizana oseća se nervoza. Lovrenj daje prve poene za Partizan u drugom minutu igre. Saša Pavlović daje prvu trojku za Partizan u petom minutu. Gagić na liniji slobodnih bacanja,pogađa jedno od dva.Polovinu Partizanovih poena, ostvario je Pavlović.Minut i po do kraja prve četvrtine i + 10 za Cedevitu. Partizan je do sada imao 5 izgubljenih lopti, dok je Cedevita imala samo jednu izgubljenu. Bertansova tri poena pred sam kraj. Ali,ni Suton ne ostaje dužan trojku Partizanu.

 

Druga četvrtina: 40:35

Partizanove igrače nervoza ne napušta. Cedevitini sjajni šutevi od 60% iz igre. 31:18 ,nakon tri minuta igre. Milutinov pravi treću ličnu nad Nurkićem čime je omogućen novi napad za Cedevitu, koji se završio Rejevim pogodkom. Partizanovi loši šutevi od samo 26% iz igre.

Pavlovićeva treća trojka u petom minutu. Izgleda da jedino Pavlovića ‘hoće šut’. Četiri minuta do kraja, Lovernj pogađa oba slobodna bacanja. Bertansova lična nad Ramljakom, koji nije bio precizan.Partizanovi momci se bude, Bogdanovićeva trojka.Stiže i Baltićeva trojka.Momke su krenule trojke šut za tri postižu Andrić i Tepić.To je sedam trojki za Partizan.

Bez Nolana Smita i Alana Reja pada igra Cedevite.Manje od minut do kraja druge četvrtine 39:35. Poslednji napad na kraju prvog poluvremena ima Partizan, ali ne poentira.

 

Treća četvrtina: 57:64

Zupčićeva trojka na samom početku, Pavlović promašuje zakucavanje, ali ima dva slobodna bacanja od kojih jedno promašuje. Smit pravi treću lićnu grešku nad Tepićem. Lovrenj pravi ličnu nad Nolanom Smitom. Lovernj pogađa oba slobodna bacanja. Zupčevićev faul nad Lovrenjom, Lovrenj pogađa slobodno bacanje.Rezultat je sada 43:42 posle trećeg minuta trećeg poluvremena. Momci Partizana su se probudili i pokazuju veliku borbenost. Gagić za vođstvo Partizana. Partizanova jaka kontra uz Tepićevo zakucavanje.

Pavlović pravi drugu ličnu grešku. Partizanova jaka odbrana u trećoj četvrtini. Tepić vrlo precizan na liniji penala. Sada je + 6 za Partizan. Cedevita i dalje slaba u slobodnim bacanjima. Ramljakovo zakucavanje dovodi Cedevitu u prednost od dva poena. Bogdanovićeva druga trojka. Nakon Nurkićeva dva slobodna nerešeno.Bertansova druga trojka dovodi do rezultata 56:60. Najveća Partizanova prednost do sada.

 

Četvrta četvrtina: 81:79

Nakon žestokih napada Partizana, Cedevita pokušava da se zaštiti zonskom odbranom.

Cedevita u ozbiljnim poenima. Saša Pavlović zakucava i to je njegovih neverovatnih 17 poena. Neosporno je Pavlović najefikasniji u timu Partizana. Nurkićev četvrti faul nad Tepićem, koji je bio precizniji iz drugog pokušaja. Pavlovićeva trojka i njegovih 20 poena. Gagić pravi nesportski faul nad Nurkićem, koji je jedan od efikasnijih u protivničkom taboru.

Utakmica je završena za Nurkića, koji je napravio petu ličnu. Babićeva trojka smanjuje prednost Partizana na tri poena. Neverovatno je da je Partizan učinkovitiji za tri poena, dok za dva nisu tako efikasni. Drama u dvorani, dva minuta do kraja i rezultat je nerešen.

Bilanov peti faul i za njega je gotova utakmica. Pavlovićev bespotreban faul na samom kraju. Smit po ‘ Keman modelu’ završava utakmicu.