ŠOKANTNA ZAVRŠNICA RASTUŽILA CRNO-BELE: “Imali smo grešku u komunikaciji, preuzimam odgovornost” (VIDEO)

Košarkaš Partizana Džok Lendejl preuzeo je krivicu za poraz od Lijetuvos Ritasa 78:77 u Beogradu, kojim je njegov tim eliminisan iz Top16 faze Evrokupa. Lendejl je 2,7 sekundi pre kraja, prilikom izvođenja auta Litvanaca, ispustio Artsioma Parahovskog koji je pogodio koš za trijumf gostiju.

Beta

– Preuzimam odgovornost, moja je greška poslednji napad… Imali smo grešku u komunikaciji, trebalo je da pazim šta bekovi rade. Došlo je do zabune – rekao je Lendejl posle utakmice u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Lendejl je priznao da su crno-beli morali bolje da brane poslednji napad, ali i da ranije nisu smeli da dozvole da budu u zaostatku.

– Mnogo smo grešaka napravili, primili mnogo koševa u prvoj deonici. Jurili smo rezultat, nismo smeli da dođemo u tu poziciju… Na kraju, uspeli smo da se vratimo, ali smo uprskali stvar i primili koš dve sekunde pre kraja – navodi on.

Australijski centar kaže da ovaj poraz ne bi trebalo mnogo da utiče na ekipu.

– Moramo još jače da treniramo, tako ćemo vratiti samopouzdanje – zaključio je Lendejl i pohvalio bučnu atmosferu koju su navijači stvorili.

Partizan u poslednjem kolu gostuje Albi u Berlinu 5. februara.