SOLSKJER OTKRIO TAJNU USPEHA: Pre prvog trenerskog posla godinama igrao popularnu igricu

Menadžer Mančester junajteda, Ole Gunar Solskjer, rekao je da ovaj posao za njega nije nov pošto ga je godinama obavljao na popularnoj igrici "Fudbal Menadžer".

Beta/AP

Nije tajna da i veliki svetski treneri igraju igrice. Andre Viljaš Boaš je svojevremeno govorio da taktike isprobava upravo na toj igrici, a veliki broj fudbalera, ali i košarkaša ne kriju ljubav prema ovoj, svetski poznatoj fudbalskoj simulaciji.

Ole Gunar Solskjer nije ništa drugačiji, priznao je da je veliki ljubitelj “Fudbal Menadžera” već godinama, kao i da je poslednji “sejv” odigrao sa ekipom Kardifa, ali da je to bilo na telefonskoj verziji.

– Poslednji tim koji sam trenirao je bio Kardif, ali to je bilo samo na telefonu. Više puta sam bio menadžer Junajteda, a trenirao sam i Everton. Uvek igram sa engleskim ekipama, doduše ne uvek u Premier ligi, nekad krećem iz nižih rangova i postepeno se penjem – rekao je Solskjer.

Ole Gunar Solskjer je preporodio Mančester junajted svojim dolaskom u klub. Ponovo se bore za jedno od mesta koje vodi u Ligu šampiona, tako da možemo reći da je Oleov san postao stvarnost.