– Ekipa je ove sezone postizala rezultate iznad očekivanja, mada tradicija i stav Vaterpolo kluba Partizan nije da se time zadovolji, pošto se broji samo prvo mesto – rekao je predsednik Vaterpolo kluba Partizan, Aleksandar Šoštar.

Podmlađena ekipa Partizana ove sezone postiže rezultate iznad očekivanja. Crno–beli su u Ligi šampiona, posle tri kola, četvrti na tabeli Grupe B sa pobedom i dva poraza, dok su u Jadranskoj ligi četvrti u Grupi A sa 21 bodom iz 13 utakmica.

Po rečima Šoštara, situacija u klubu je i dalje „izuzetno teška”.

– Moramo realno da gledamo na situaciju u društvu. Naša ekipa ima prosek godina 18–19 godina. Ona je budućnost i Partizana, i srpskog vaterpola, a nadam se da će situacija uskoro biti bolja – rekao je Šoštar.

On je kazao da je koren problema nastao kada je Partizan osvojio Ligu šampiona 2011. godine, „jer nije hteo da proda tu ekipu, već je želeo da je zadrži na okupu”, naveo je prvi čovek crno-belih. Šoštar je dodao da je Partizan uspeo da izmiri deo dugovanja i da se
klub bori „kako može”.

– Sve utakmice smo organizovali najbolje što smo mogli, otišli na sva gostovanja i videćemo kako će dalje biti – kazao je Šoštar.

Crno-beli će u narednom susretu Lige šampiona, u sredu dočekati hrvatsko Primorje.

– Protiv Primorja moramo da pružimo najbolje izdanje i iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže. Eventualan dobar rezultat bi nam otvorio vrata za nastavak takmičenja u Ligi šampiona, ali to ove sezone nije primarno – rekao je Šoštar.

 loading...