SP: Egipat želi da se što bolje predstavi u susretu sa Srbijom

Selektor Egipta Amr Abuldkeir rekao je danas da će njegova reprezentacija pokušati da što bolje predstavi afričku košarku protiv Srbije u prvom kolu Svetskog prvenstva.

– Znam da je Srbija odlična ekipa. Mi ćemo pokušati da što bolje reprezentujemo afričku košarku protiv tima kakav je Srbija. Nadamo se dobroj utakmici. Znam da se Srbija dobro spremala za ovo takmičenje ˜– rekao je Abuldkeir novinarima u Granadi.

Egipat će biti oslabljen neigranjem dva važna igrača, koja su se povredila tokom priprema. Selektor Abuldkeir je istakao da je glavni cilj njegove ekipe plasman na Olimpijske igre u Brazilu 2016. godine. Egipat se, između ostalog, za prvenstvo spremao i u Srbiji.

– Mi smo se odlično spremali. Pre mesec dana smo bili i u Srbiji. Tamo smo se pripremali nedelju dana i igrali utakmice. Nažalost, ne mogu da se setim gde smo bili i kako se zove mesto – naveo je selektor.

Prema njegovim rečima, glavna razlika između dve ekipe je to što Srbija ima ambicije da se takmiči na najvišem nivou na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Pored Egipta i Srbije, u Grupi A su još Francuska, Brazil, Iran i domaćin Španija.

– Biće ovo jedno od najvećih prvenstava sveta do sada. Dosta kvalitenih ekipa je ovde i svi imaju dobre igrače, dosta je njih i iz NBA lige – ocenio je Abuelkir. Utakmica između Srbije i Egipta igraće se sutra od 15.30 u Granadi.