Španci se okupljaju za Mundobasket

Iako se njihovi protivnici već uveliko uigravaju za Mundobasket, reprezentacija Španije se okupila tek u sredu, a u četvrtak počinje pripreme.

Selektor Antonio Orenga nije objavljivao šire spiskove, već je odmah naveo imena 12 košarkaša koji će pokušati da odbrane titulu šampiona sveta na svom parketu.

Ipak, posebne pozivnice dobili su Pau Ribas, Dani Dijes i Vili Ernangomes, koji će trenirati sa ekipom, ali neće biti u prilici da se nađu na takmičenju.

“Furija” će seriju od osam pripremnih utakmica startovati šestog avgusta u La Korunji protiv Kanade, a poslednja provera zakazana je za 25. avgust protiv Argentine u Madridu.

Španija će na Mundobasketu igrati u grupi A sa selekcijama Srbije, Egipta, Brazila i Francuske. Spisak selektora Orenge:

plejmejkeri: Hose Manuel Kanderon (Njujork), Riki Rubio (Minesota), Serhio Rodriges (Real Madrid) bekovi i krila: Serhio Ljulj (Real Madrid), Huan Karlos Navaro (Barselona), Rudi Fernandes (Real Madrid), Viktor Klaver (Portland), Aleks Abrines (Barselona) centri: Pau Gasol (Čikago), Mark Gasol (Memfis), Serž Ibaka (Oklahoma), Felipe Rejes (Real Madrid).