ŠPANIJA PREJAKA: Mugurusa bolja od Jankovićeve, Srbija gubi 3-0 u Fed kupu

Jelena Janković
Beta

Teniska reprezentacija Srbije igraće u baražu za opstanak u Svetskoj grupi B Fed kupa, pošto je selekcija Španije danas u Kraljevu povela sa nedostižnih 3-0.

 

Odlučujući, treći bod u duelu prvog kola Španiji danas je donela Garbine Mugurusa, koja je savladala Jelenu Janković u dva seta – 6:3, 6:4.

Prva dva boda Španiji su juče donele Mugurusa i Karla Suares Navaro pobedama nad Ivanom Jorović, odnosno Jelenom Janković.

Janković je dobro otvorila današnji meč u Kraljevu, odmah u prvom gemu je imala tri brejk lopte, ali je Mugurusa uspela da se odbrani. Ono što tada nije pošlo srpskoj teniserki za rukom jeste u trećem gemu kada je oduzela servis protivnici i povela sa 2:1.

Tu prednost, međutim, Janković nije dugo zadržala, pošto je Mugurusa već u narednom gemu vratila brejk, a potom napravila još jedan u šestom gemu, što joj je bilo dovoljno za prednost od 1-0 u setovima.

 

Kao i prvi, Janković je na isti način otvorila i drugi set. Napravila je brejk i povela sa 2:0, ali nije uspela da ga potvrdi, pa je španska teniserka odmah uzvratili ribrejkom.

Obe teniserke su nakon toga bile sigurne na svoj servis, sve do devetog gema, kada je Mugurusa napravila odlučujući brejk i tako donela pobedu svojoj reprezentaciji.

Španija će, nakon ove pobede, igrati u plej-ofu za povratak u Svetsku grupu, dok Srbiju čeka borba za opstanak u B grupi.