Španović: Ova sezona je zaista bila duga i naporna, želim što bolje da se pripremim za SP u Pekingu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović poručila je da joj je glavni cilj naredne sezone uspešno učešće na prvenstvu sveta u Pekingu 2015. godine.

Rekorderka Srbije u skoku u dalj naglasila je da će joj dvoransko prvenstvo Evrope u martu u Pragu predstavljati jednu od glavnih “stanica’ na putu ka Pekingu.

– Imaću dva do tri takmicenja kao pripremu za Prag, a svakako da mi je što bolji plasman na prvenstvu sveta u Pekingu glavni cilj za 2015. Ima mnogo faktora koji utiču na sam rezultat na takmicenju, ali sigurno je da ćemo maksimalnu pažnju posvetiti svim onim elementima na koje direktno možemo da uticemo, pre svega mislim na fizicku spremu, zdravlje i sve potrebne uslove za trening. Želim da sve faktore eventualnog neuspeha i rizika svedem na minimum i da ništa ne propustim slucaju. Dobar plan je vec pola odradjenog posla – rekla je Španović.

 

Srpska atletičarka je ove godine imala najuspešniju sezonu, pošto je pored dve istorijske medalje osvojene na šampionatima sveta, osvojila i evropsko srebro i izbila na prvo mesto prema rangiranju All-athletics.

– Ova sezona je zaista bila duga i naporna, ali mogu da je ocenim kao besprekornu, kako zbog zdravlja na prvom mestu, tako i zbog uspešnosti na takmicenjima. Posle Svetskog kupa u Marakešu, gde sam osvojila drugo mesto usledila je pauza od tri nedelje, a sada polako ulazimo u trenažni proces koji odradjujemo u Novom Sadu – rekla je Španovićeva.

 

Srpska atletičarka planira da nakon potpisivanja saradnje izmedju Atletskog savez Srbije i Atletske federacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, zimski period odradi u Dubaiju.

– Za moj tim i mene ova godina bila je veoma zahtevna i uspeli smo da iznesemo sve do kraja baš onako kako smo i zamislili. Znamo na koje stvari treba da obratimo pažnju i na tome ćemo intezivno raditi kako bi se što bolje spremili za narednu godinu – zaključila je Španovićeva.