Španovićeva: Radujem se finalu

Srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da se raduje takmičenju u finalu skoka u dalj i susretu sa najboljim skakačima Evrope, na prvenstvu u Cirihu.

– Radujem se susretu sa najboljim skakačima starog kontinenta i još jednom odmeravanju snaga na zaletištu stadiona Letcingrund. Srbija je danas imala vrlo uspešan atletski dan, pre svega čestitam Asmiru (Kolašincu) koji je još jednom dokazao da se ubraja u najbolje bacače Evrope – rekla je Španovićeva.

Asmir Kolašinac je večeras zauzeo peto mesto u finalu u bacanju kugle, rezultatom 20 metara i 55 centimetara.

– Bio sam spreman za mnogo više, što je pokazao moj rezultat na MOSI igrama kada sam bio blizu ličnog rekorda 20,79 metara, medjutim nisu mi se sve kockice poklopile – rekao je Kolašinac.

Tamara Marković nije uspela da se plasira u finale u trci na 400 metara, pošto je zauzela 22. mesto u kvalfikacijama rezultatom 53,41 sekundi.

– Očekivala sam lični rekord, ali i ovim sam zadovoljna. Uživala sam u trci, dala sam sve od sebe i zaista je sjajan osećaj. Sada sledi zasluženi odmor, pa pripreme za sledeću sezonu – rekla je Markovićeva posle trke