Španovićeva smatra da je mogla više: Stvorila sam sebi pritisak

Srpska atletičarka ocenila po dolasku u Beograd sa bronzanom medaljom sa dvoranskog SP da je bila apsolutni favorit u finalu, ali da nije bio njen dan.

Ivana Španović izjavila je po dolasku sa Svetskog dvoranskog prvenstva u Sopotu da je zadovoljna osvojenom bronzanom medaljom, iako je želela više.

– Ipak sam zadovoljna onim što sam ostvarila. Trener i ja smo imali velike ambicije… sebi sam stvorila pritisak da moram da uradim nešto veliko. Za to veliko sam definitivno bila spremna, ali očigledno nije bio moj dan – rekla je Španović novinarima u Beogradu.

– Na dan finala sam se pojavila kao apsolutni favorit… a došla sam na takmičenje s rezultatom 6,92… Mogla sam dosta – dodala je srpska skakčica u dalj.

Španović je u finalu skoka u dalj osvojila treće mesto skokom od 6,77 metara i tako je postala prva žena u istoriji Srbije koja je osvojila medalju na prvenstvima u dvorani.

Tim takmičenjem je zimska sezona završena za Ivanu Španović koja je rekla da je od maja očekuje nekoliko važnih takmičenja, među kojima su Evropsko prvenstvo i mitinzi Dijamantske lige, te će, kako je rekla, “moći da dokažem da je u svetskom vrhu”.

Njen trener Goran Obradović je najavio da će nastaviti žestoko da rade i pokušati da se “na sledećim takmičenjima približe toj magičnoj cifri od sedam metara”.

Predsednik Atletskog saveza Veselin Jevrosimović je istakao da je ovo treća medalja atletičara Srbije za pola godine na velikim takmičenjima.

– Bilo je pravo zadovoljstvo gledati Ivanu. Pokazala je od samog starta da je ozbiljan kandidat za medalju, imala je sjajnu seriju bez ijednog prestupa, pokazala je svima da je veliki atletičar – rekao je Jevrosimović i zamerio što ni jedna domaća televizija nije prenosila finale takmičenja u Sopotu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poželeo je Ivani Španović da na predstojećim velikim takmičenjima nastavi u istom ritmu.

– Ivana obara sve rekorde. Želim da ih obara i u budućnosti. Vidi se da je razočarana i ja je kao sportista razumem. Sportisti uvek idu na najsjajniju medalju, ali je ovo istorijski uspeh – rekao je Udovičić.