Sparsi draftovali Nikolu Milutinova, Radičević i Mitrović među 60 pikova

Srpski centar Nikola Milutinov izabran je kao 26. pik na NBA draftu od strane San Antonio Sparsa. Ipak, i dalje nije poznato da li će Milutinov odmah napustiti Partizan i zaigrati u najjačoj ligi na svetu.

 

Sparsi su se odlučili za našeg centra koji je imao odličnu sezonu u crno-belom dresu, ali i tamošnji mediji nisu sigurni da li će Milutinov zaigrati naredne sezone.

Sparsi naime čuvaju prostor u seleri kepu kako bi doveli Lamarkusa Oldrižd iz Portlanda, pa je odabir Milutinova u ovom momentu logičan zbog činjenice da ne bi odmah morao da zaigra za petostruke NBA šampione.

Ovakvu mogućnost je najavio predsednik Partizana Predrag Danilović koji je istakao da će isključivo od NBA drafta zavisiti da li će Milutinov ostati i naredne sezone. Za zvanične informacije treba sačekati predstojeće dane.

Milutinov je sa druge strane bio očigledno oduševljen što je tim Grega Popovića izabrao baš njega.

– Kakva čast i privilegija da budem izabran od strane Sparsa. Uzbuđen sam što idem u Teksas – napisao je Milutinov na Tviteru neposredno nakon što su ga odabrali šampioni iz 2014.

Među 60 pikova našla su se još dvojica srpskih košarkaša.

Nikolu Radičevića, koji trenutno brani boje Sevilje, kao 57. pika izabrali su Denver Nagetsi, dok je poslednji pik na draftu bio kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović i prava na njega sada imaju Filadelfija 76ersi.