SPEKTAKL NA MONUMENTALU: Pljuštali kartoni, padali golovi, a konačni ishod RAZOČARAO je domaćina! (VIDEO)

Boka Juniors
Beta

Boka je pobedom u Superklasiku zadržala stoprocentni učinak u argentinskom šampionatu. Sa druge strane, poraz je produbio krizu River Plejta koji je sada na 13. mestu, sa značajno umanjenim šansama da dođe do titule.

 

Najveća utakmica argentinskog fudbala protekla je u neverovatnoj atmosferi koju je priredilo 60 000 domaćih navijača na stadionu “Monumental”. Meč je protekao u uzavrelom ambijentu, a epilog su dva crvena kartona, tri gola i velika pobeda  gostiju.

Prvo veliko uzbuđenje dogodilo se u 38. minutu kada je “pocrveneo” igrač domaćih Fernandez. Boka je brojčanu prednost iskoristila četiri minuta kasnije, a gol je postigao Kardone iz slobodnog udarca.

Sve što je Kardone uradio pred sam kraj prvog poluvremena, anulirano je u 61. minutu kada je dobio crveni karton. To je dodatno osokolilo domaćina koji je vrlo brzo izjednačio spektakularnim golom Poncija.

Ipak, novi šok za River usledio je u 73. minutu. Prednost Boki je vratio Naitan Nanedez, što će se ispostaviti odlučujućim momentom na meču.