SPEKTAKL NA TAŠU: Ogromno interesovanje za oproštajnu utakmicu SRPSKIH VATERPOLO LEGENDI!

Gocić i Nikić
print screen/instagram.com/vaterpolotim

U Beogradu vlada ogromno interesovanje za oproštajnu utakmicu dva velika šampiona, Živka Gocića i Slobodana Nikića.

Priprema se spektakl za manifestaciju "Dan vaterpolo šampiona" krajem decembra. Oproštaj Živka Gocića i Slobodana Nikića od kapice sa državnim grbom.Živko Gocić i Slobodan Nikić su posle osvojene zlatne olimpijske medalje u Rio de Žaneiru objavili da je kraj. Zajedno su ova dvojica sjajnih vaterpolista osvojili 55 MEDALJA sa nacionalnim timom! "Prešli smo igricu, sada neka mlađi nastave", rekao je dugogodišnji kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić, koji je, uz Nikića, ali i mnoge druge, zadužio ne samo srpski vaterpolo, već i srpski sport. I Živko i Boba, inače kumovi, zaslužili su da se od reprezentacije oproste na spektaklu, a MONDO nezvanično saznaje da su u toku pripreme da taj spektakl i bude organizovan na Banjici, u okviru "Dana vaterpolo šampiona". Ideja je da 23. decembra bude organizovana revijalna utakmica Srbija protiv "Tima sveta", a na njoj bi Živko i Boba poslednji put nosili kapicu državnog tima. Baš na Banjici, gde su i počeli svoje velike karijere.

A photo posted by Serbian Water Polo Team (@vaterpolotim) on

Spektakl je zakazan za 23. decembara, kada će na plivalištu Tašmajdan odmeriti snage selekcija Srbije i najbolji tim Sveta.

– Nije baš svejedno. Osećam uzbudjenje i naravno da mi je drago što se sve ovo organizuje. Biće tu i za Bobana i za mene najdraži ljudi, prijatelji iz vaterpola, sigurno dan za pamćenje, dogadjaj za čitav život –  rekao je Gocić, a preneo zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije. 

Živko Gocić je kao kapiten vodio Delfine do najvećih uspeha u poslednjih nekoliko godina, a nemerljiv je doprinos i Slobodana Nikića, koji je u nacionalnom timu proveo punih 13 godina.

– Zovu me sa svih strana, pitaju za utakmicu. Imam tremu. U Beograd dolazimo u četvrtak i spremljen nam je čitav program. Još kada čujem ko će sve da bude na bazenu… – nestrpljiv je Slobodan Nikić.

Predstojeći spektakl biće velika fešta svetskog i srpskog vaterpola, a više od 2 hiljade gledalaca imaće priliku da na delu vide neke od najvećih virtuoza ove igre, koji su obeležili poslednjih 20 godina ovog sporta.

Ulaznice za oproštajni meč koštaju 300 dinara a sav prihod ide u humanitarne svrhe.