Spektakl u Atini: Printezis trojkom u poslednjoj sekundi doneo pobedu Olimpijakosu nad Barsom

Spektakularna utakmica viđena je na Pireju. Jorgos Printezis je trojkom u poslednjoj sekundi doneo pobedu Oimpijakosu protiv Barselone za prolaz na fajnal-for posle pobede u seriji rezultatom 3-1.

 

U dramatičnom finišu viđen je izvanreden okršaj Navara i Spanulisa. Izvanredni Grk je bio najzaslužniji što se Olimpijakos vratio iz dvocifrenog zaostatak.

U poslednjoj deonici je bio izvanredan, ali mu je Navaro isparirao. Ipak, na kraju je promašio jedno bacanje čime je rezultat bio izjednačen, a onda je lopta došla do Spanulisa. On je neočekivano dodao Printezisu koji je postavio konačnih 71:68.

 


Kao što smo napomenuli. Barselona je imala kontrolu nad mečo u većem delu susreta. Ipak u poslednjoj deonici su imali nekoliko ključnih grešaka koje je Olimpijakos izvanredno iskoristio.

Najefikasniji u pobedi bio je Vasilis Spanulis sa 17, dok je Printezis imao 14. U poraženom sastavu  Ante Tomić je imao 12 poena.

Posle ove utakmice poznati su svi učesnici fajnal-fora koji se održava u Madridu od 17. maja. Olimpijakos će odmeriti snage sa CSKA, dok Real Madrid igra protiv Fenerbahčea.