SPEKTAKL U LOS ANĐELESU: Mičel ponovio MAGIJU Kartera, najbolji šuter je Devin Buker! (VIDEO)

Mičel
Beta

Mladi košarkaš Jute Donovan Mičel pobedio je noćas u takmičenju u "zakucavanjima", tokom "Ol star" vikenda NBA lige u Los Anđelesu.

 

“Ruki” Jute, 21-godišnji Mičel pobedio je 25-godišnjeg igrača Klivlenda Lerija Nensa mlađeg sa 98:96. On je u finalnoj rundi izveo “zakucavanje” okretom od približno 360 stepeni, kakvim je i Vins Karter pobedio u takmičenju 2000. godine.

– Ovo sam žarko želeo. To mi je jedno od najomiljenijih takmičenja na “Ol star” vikendu, a ne samo što sam učestvovao, nego sam i pobedio i to je ludo – rekao je Mičel.

Uoči poslednjeg pokušaja Mičelu je za pobedu bilo potrebno 47 poena, a dobio je 48 od petoro sudija koje su činile poznate ličnosti, Di džej Kaled, glumci Mark Valberg i Kris Rok i članovi košarkaške kuće slavnih Džulijus Irving i Liza Lesli.

– Tokom odrastanja dobro sam ‘zakucavao’. Nisam bio neki košarkaš, samo sam ‘zakucavao’ i igrao odbranu i gledao sam mnogo video klipova Vinsa Kartera. Gledao sam šta je radio, to je neverovatno. Ovo poslednje ‘zakucavanje’ nisam uspeo pola godine. Prethodna dva dana sam vežbao, probao sam na poslednjem treningu i nisam uspeo – naveo je Mičel.

Finalista Leri Nens mladji je u prvoj rundi finala nosio očev dres Finiksa sa brojem 22, u kome je pobedio u takmičenju 1984. godine. On je pozvao oca da mu baci loptu prilikom “zakucavanja”, kada je dobio maksimalnih 50 poena.

– Ovo je važan trenutak za moju porodicu – rekao je Nens mlađi.

U prvom kolu takmičenja eliminisani su Viktor Oladipo iz Indijane i Denis Smit mlađi iz Dalasa.

Košarkaš Finiksa Devin Buker pobedio je u šutiranju “trojki” sa 28 poena. On je pobedio šampiona iz 2016. godine Kleja Tompsona iz Golden Stejta i Tabajasa Herisa iz Los Anđeles Klipersa.

– Osećam se zaista dobro. Želeo sam da izadjem na parket i proslavim se – rekao je Buker.

U takmičenju veština pobedio je košarkaš Bruklina Spenser Dinvidi, pošto je u poslednjoj rundi bio bolji od Lorija Markanena iz Čikaga.loading...