Spektakl za ljubitelje fudbala: Junajted na Bajern, Real ponovo sa Borusijom, PSŽ – Čelsi

U Nionu je održan žreb za čevrtfinale Lige šampiona, u kom će se branilac titule Bajern suočiti sa Mančester junajtedom, a finalisti prethodnog ciklusa iz Borusije idu na Real Madrid.

Parovi su prema redosledu izvlačenja bili sledeći: Barselona – Atletiko Madrid,Real – Borusija Dortmund, Pari Sen Žermen – Čelsi, Mančester junajted – Bajern Minhen.

Čak šest šampiona Evrope našlo se u završnici (Mančester junajted, Real Madrid, Barselona, Bajern Minhen, Borusija, i Čelsi), a za “ušati” se bore i Pari Sen Žermen i Atletiko Madrid.

U četvrtfinalu ćemo gledati reprizu polufinala prethodne sezone (Real – Borusija), a tada je Robert Levandovski sa četiri gola u pobedi od 4:0 doneo “milionerima” finale. Sada će porpustiti prvi meč zbog žutih kartona, pa ionako povredama oslabljenoj Borusiji predstoji težak zadatak.

Prvi mečevi četvrtfinala igraće se 1. i 2. aprila, a revanš je zakazan za 8, odnosno 9. april. Domaćini će u prvim duelima biti Barselona, Real, Pari Sen Žermen i Mančester junajted.

Posle toga, žreb za polufinale će se održati dva dana kasnije, termini su 22/23. i 29/30. april, a finale u Lisabonu se igra 24. maja.