Sporazum košarkaških saveza Srbije i RS, očekuje se i prijateljski meč u Banjaluci

Predsednici košarkaških saveza Srbije i Republike Srpske Dragan Đilas i Boris Spasojević potpisali su danas u Beogradu ugovor o saradnji.

Đilas je, na štandu KSS u okviru Sajma sporta, najavio i da će reprezentacije dve zemlje odigrati prijateljsku utakmicu u Banjaluci.

– Sjajno je igrati protiv ekipa iz Republike Srpske, učinićemo sve da reprezentacije Srbije bude prisutna u Banjaluci uoči odlaska na Evropsko prvenstvo 2015. godine. Želimo nove asove i da nastavimo da ostvarujemo rezultate kao ovog leta u Španiji – rekao je Đilas.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević kazao je da je saradnja dva saveza „prirodna stvar”.

– Pratim košarkašku u Republici Srpskoj, to deo mog posla. Mladi igrači trebalo bi da prigrabe svaku šansu, ja sam bio oduvek za to, ali moraju da je zasluže ponašanjem i igrama na terenu. Saradnja između dva saveza traje već duže vreme i ovo je prirodan sled dešavanja – rekao je Đorđević.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Udovičić je istakao da je prisustvo Đorđevića na Sajmu sporta veliki podsticaj za sve mlade sportiste, jer je on za njih i dalje „Sale nacionale”, a ne selektor.

– Drago mi je kad vidim da se deca poistovećuju sa jednim sportistom i to je poruka koji ovaj Sajam mora i treba da ima… I ovog puta želim da Saletu i košarkašima poželim da i naredne godine, ako je to ikako moguće, budu bolji nego ove – rekao je Udovičić.

 loading...