SPORAZUMNI RASTANAK: Mladen Krstajić više NIJE selektor Srbije!

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije smenio je dosadašnjeg selektora reprezentacije Mladena Krstajića.

Beta

Kako prenose beogradski mediji, Krstajić i FSS su se sporazumno rastali, a ime njegovog naslednika još nije poznato, ali biće najkasnije do 10. jula.

Krstajić je reprezentaciju preuzeo od Slavoljuba Muslina, kojem je do tada bio pomoćnik, posle kvalifikacija za SP 2017. godine.

Vodio je nacionalni tim u Rusiji, ali Srbija nije uspela da se kvalifikuje u osminu finala.

“Orlovi” su, sa Krstajićem na čelu, osvojili Grupu 4 Lige C Lige nacija, ispred Rumunije, Crne Gore i Litvanije.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo reprezentacije Srbije je u prvom kolu uzela bod Portugalu u Lisabonu, a zatim doživela debakl od Ukrajine (5:0), koji je “kumovao” rastanku Krstajića i FSS-a.

Pobeda protiv Litvanije na domaćem terenu (4:1) nije bila dovoljna da bivši fudbaler Partizana i Šalkea zadrži poziciju na čelu “orlova”, iako je sportski direktor Saveza Darko Kovačević pred meč sa Litvancima izjavio “da Krstajić radi fenomenalno i ima njihovu podršku”.

Pored ubedljivog poraza u Lavovu, javnost je Krstajiću najviše zamerala loš odnos sa fudbalerima kao što su Luka Milivojević i Matija Nastasić, koji su odbili da pod njegovim vođstvom igraju za reprezentaciju svoje zemlje.

Kao njegov naslednik u medijima se poslednjih dana pominjao dosadašnji selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković, koji je odbio da vodi reprezentaciju te zemlje protiv samoproklamovane države Kosovo. Pored njega, navodni kandidati za mesto selektora su Dragan Stojković Piksi i Ivan Jovanović.