SPORNA REKLAMA RODŽERA FEDERERA: Novakovi fanovi pobesneli – šta su OVIM hteli da kažu? (VIDEO)

Sporna reklama naljutila Novakove fanove...

printscreen

Nekoliko godina unazad traje polemika o najboljem teniseru usvih vremena, a čak i ako postoji nedoumica ko je to, svi se slažu da kandidata treba tražiti između velike trojke – Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafalea Nadala.

Srpski teniser je nekako uvek bio u drugom planu jer je pre svega ima manje osvojen gren slem titula, ali danas u Londonu od 15 časova protivf Matee Beretenija pobedom može da se izjednači sa Švajcarcem i Špancem, pa taj argument pada u vodu.
Đoković je postavio mnoge rekorde, igrač je sa najviše nedelje provedenim na mestu broj 1 svetske rang liste, a ima i bolji međusobni skor od Nadala i Federera. Međutim, čini se da je naprasno broj gren slem titula, do juče najvažniji argument u raspravi o najboljem u istoriji, postao nebitan i da se naprasno važi samo lepota igre gde je Federer zaista izuzetan. Tako u najnovijoj reklami proizvođača satova, narator izgovara tekst kojim se minimiziraju sportski uspesi, a samo zbog lepote igre Švajcarac promoviše u najvećeg u istoriji.

Kako tačno merimo veličinu? Brojem titula? Brojem grend slemova? Možda. Ali ne samo njima. Zato što postoje određene stvari koje brojevi ne mogu da predoče. Brojke neće pokazati da ovaj čovek igra tenis lepše nego što je to i ko ikada činio. Brojke neće pokazati da je ovaj čovek najpoštovaniji sportista na svetu zbog svoje gracioznosti i elegancije kako na terenu, tako i van njega. Istina je, od sada pa na dalje šta god večna lista bude pokazivala njegova legendarnost može jedino da raste. Jer vremenom, zaostavština Rodžera Federera će se pokazati večnijom od bilo kog broja – navode u reklami.