Sportifico – NOVA DRUŠTVENA MREŽA, samo za sportiste

Sportifiko
Promo

U Srbiji je počela da radi društvena mreža Sportifiko (Sportifico), namenjena isključivo aktivnim sportistima, a čiji je cilj napredak u karijeri.

 

Ovu mrežu trenutno koristi više od 1.000 igrača, od čega trećinu čine žene, a zastupljeno je više od 300 klubova iz 172 različita grada širom sveta. Tvorac Sportifika je IT stručnjak Miloš Erić, koji je nekada bio fudbalski golman.

– Veliki je broj mladih sportista koji su istinski talentovani i predani, ali malo je onih kojima se ‘zvezde poklope’ da upoznaju prave ljude, budu u formi i odigraju utakmicu života onda kada je to najpotrebnije. Ovako je svakom sportisti omogućeno da uvek bude u žiži – rekao je Erić agenciji Beta.

Sportifiko trenutno koriste pojedini profesionalci iz domaćih liga, ali i iz prve belgijske lige, druge švedske, američke koledž, kao i brojnih drugih takmičenja. Do sada je postavljeno više od dve i po hiljade statusa, a nedeljno se unese oko 150 rezultata utakmica. Erić je naveo da su te brojke ; “konstantno u porastu”.

– Profil na ovoj mreži služi i kao sportska biografija, koja detaljno predstavlja kvalitete igrača ili trenera, a povezivanjem sa drugim članovima mreže ostvaruju se kontakti od značaja za dalju karijeru – rekao je Erić.

Najmlađi član Sportifika ima 13, a najstariji 60 godina. U pitanju je jedan od od 113 licenciranih stručnjaka na ovoj mreži koji imaju licencu UEFA Pro A, B i C.

Na sajtu se nalazi i blog “Profid” (ProFeed), u kome mladi sportisti mogu da vide kako su se razvijali vrhunski profesionalci. Do sada su u radu Sportifika učestvovali proslavljeni srpski sportisti i stručnjaci iz svojih oblasti, kao što su Bogdan Bogdanović, Sead Krdžalić, Veljko Paunović, doktor Igor Četojević.

Za sada je Sportifico dostupan fudbalerima, fudbalerkama i fudbalskim trenerima, ali je Erić rekao da je to tek početak, kao i da se planiraju profili u više sportova, kao i globalni nastup – prvo u regionu, a zatim i šire.

Mreža se nalazi na adresi Sportifico.rs, a dostupna je i putem aplikacija za android i iOS.