Sporting traži od Junajteda 37 miliona funti za Karvalja

Fudbalski klub Mančester junajted moraće da plati obeštećenje od 37 miliona funti ako želi da dovede na Old Traford fudbalera Sportinga iz Lisabona Vilijama Karvalja, preneo je danas Dejli Mejl

– Više nisu ona stara vremena kada su fudbaleri napuštali Sporting po svaku cenu. Klauzula u Karvaljovom ugovoru kojom se dozvoljava raskid nam omogućava odličan posao. Zadovoljan sam pregovorima – rekao je direktor Sportinga iz Lisabona Agusto Ignasio.

Uprava Mančester junajteda pokušala da je umanji obeštećenje, a mediji spekulišu da je za Karvalja zainteresovan i Čelsi. Karvaljo (22) je prošao mlade selekcije Sportinga, a za prvi tim debitovao je 2011. godine.

On je nakon toga otišao na pozajmicu u portugalsku Fatimu, a zatim i belgijski Serkl Briž. Prošle sezone se vratio u Lisabon i bio standardan u timu Leonarda Žardima.

Britanski mediji naveli su da novi trener Junajteda Luj van Gal želi da dovede fudbalera Fjorentine Huana Kuadrada i igrača sredine terena Juventusa Artura Vidala.

Takođe, Dejli Mejl je preneo da je holandski trener zahtevao od uprave Mančester junajteda da pre početka sezone otpusti Maruana Felainija, koji je prošle godine došao iz Evertona za 27 miliona funti, ali nije opravdao očekivanja.