SPORTSKO SRCE PRESTALO DA KUCA: Preminuo legendarni komentator Duško Korać

Dusko Korac
Youtube/screenshot

Legendarni portski reporter RTS-a preminuo je u ponedeljak, u ranim prepodnevnim satima u Beogradu.

 

Dušku Koraću pozlilo je pre sedam dana kada je po završetku prenosa odbojkaške utakmice između Jedinstva iz Stare Pazove i TENT-a silazio iz komentatorske lože na teren. Iako su mu odmah ukazali pomoć, a on istakao da se oseća bolje, u ponedeljak je preminuo u beogradskom Urgentnom centru.

Legendarni sportski komentator zauvek će ostati upamćen u redovima ljubitelja sporta, a naročito po čuvenim komentarima tokom prenosa atletike, zimskih sportova, vaterpola, odbojke, fudbale, formule, boksa i plivanja.

Rođen je 4. jula 1955. u Ivangradu (današnje Berane). On je putem konkursa 1978. godine primljen u Radio televiziju Beograd. 1985. godine dobio je ponudu da se bavi ekonomsko-političkim novinarstvom, ali je to odbio, jer je želeo da se posveti sportu.

Bio je suspendovan 2006. godine na mesec dana zbog, kako je tada bilo navedeno, narušavanja profesionalnih princpia tokom EP u atletici.

Čovek, čije ime će zauvek ostati upamćeno i urezano u sportsko novinarstvo, prenosio je sve važne mečeve na TV na kojoj je radio. Podsetimo se samo nekih od njih: