Sprema se haos: Policija pretresa i igrače, u blizini stadiona pronađena velika količina pirotehnike

Zbog novonastale situacije biće pretresani igrači i pripadnici stručnog štaba, kao i članovi uprave Partizana, koji, navodno, „imaju zadatak da unesu pirotehnička sredstva".

U okviru akcija sprečavanja unošenja pirotehnike na stadion JNA,  policija je preduzela vanredne mere i primeniće se ono što se nikad do sada nije radilo na derbijima. Zbog novonastale situacije biće pretresani igrači i pripadnici stručnog štaba, kao i članovi uprave Partizana, koji, navodno, „imaju zadatak da unesu pirotehnička sredstva”.

Ispod južne tribine Partizanovog stadiona, u šahti kod toaleta policija je pronašla 4 velike sportske torbe sa 80 baklji i 185 dimnih bombi. Potvrđena su policijska operativna saznanja da je neko iz uprave Partizana organizovao zabranjena sredstva, a sve u cilju prekida utakmice.

U neredima je već uhapšeno više navijača, kod kojih su pronađeni noževi, a severna tribina stadiona oblepljena je specijalnim zapaljivim lepkom. Policija trenutno istražuje ko je kriv za pokušaj diverzije večitog derbija i planira da osumnjičene privede.