SPREMAN DA POVEDE SRBIJU KA POLUFINALU: Novak pozvao NAVIJAČE U PIONIR!

Novak Đoković
print screen/facebook.com/Teniski savez Srbije

Naš najbolji teniser Novak Đoković, veruje u uspeh Dejvis kup reprezentacije u četvrfinalnom meču protiv Španije. Za sigurnu pobedu je kako kaže, neophodna podrška publike.

Đoković je zbog povrede lakta otkazao učešće na Masters turniru u Majamiju a sada je apsolutno spreman da povede Srbiju u polufinale Dejvis kupa.

– Sve je dobro, nažalost zbog povrede lakta bio sam sprečen da nastupim u Majamiju. Poslednja dva dana trenirao sam tri puta u Pioniru, nisam osećao nikakve bolove što je veoma dobro, jer sam puno vremena posvetio oporavku. Za sada sve protiče kako treba i nadam se da neće biti nikakvih problema – izjavio je drugi teniser sveta.

Povrede i pad forme su sezonu učinile manje uspešnom u odnosu na sve prethodne, ali naš najbolji teniser kaže da ga glad za uspesima i trofejima nikada nije napustila.

 – Uzimajući u obzir da sam preskočio Majami i da nisam dogurao daleko u Indijan Velsu, nisam imao puno mečeva tako da sa sportske strane su mi potrebni dueli, nezavisno od podloge. A sa druge strane, u Dejvis kupu je jedina šansa da predstavljamo svoju zemlju i igramo za reprezentaciju pored Olimpijskih igara koje su svake četiri godine. Jako mi je drago što smo se svi okupili i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Ovo je vrlo posebna nedelja, navijanje u Dejvis kupu je drugačije nego na bilo kom turniru. U Nišu je bilo fantastično, nadam se da se i beogradska publika uželela tenisa i da će doći da nas podrži – izjavio je Novak na konferenciji uoči duela četvrtfinala protiv Španije.

Meč se igra od 7. do 9. aprila u dvorani “Aleksandar Nikolić” .