SPREMNI ZA PETAK: Sale Đorđević okupio 16 momaka i kreće u pohod na Frankfurt!

Aleksandar Đorđević
Beta

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se sinoć u Beogradu na pripremama za utakmice protiv Nemačke i Austrije, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

 

Kako je objavljeno na sajtu Košarkaškog saveza, na prozivci se nije pojavio samo košarkaš Bajerna iz Minhena Stefan Jović, koji se povredio u finalu Kupa Nemačke.

Selektor Aleksandar Đorđević pozvao je 16 igrača, koji će u utorak i sredu u Beogradu trenirati po dva puta dnevno.

Došli su Stefan Peno (Alba), Ilija đoković (Borac Čačak), Milenko Tepić (Brindizi), Aleksa Radanov (FMP), Aleksa Avramović (Vareze), Ivan Paunić (Tofaš), Vanja Marinković (Partizan), Dejan Todorović (Bilbao) i Marko Simonović (Zenit).

Pozivu su se odazvali i Sava Lešić (Otinger), Stefan Birčević (Istanbul), Miroslav Raduljica (Đangsu), Stevan Jelovac (Nižnji), Đorđe Gagić (Partizan) i Ognjen Jaramaz (Mega Bemaks).

U četvrtak je planiran odlazak za Frankfurt, a dan kasnije će evropski vicešampioni igrati protiv Nemačke. Neizvesno je da li će Jović u tom duelu biti na raspolaganju Đorđeviću. Utakmica protiv Austrije na programu je 25. februara u Beču.

Selektor Đorđević rekao je da je utakmica protiv Nemačke najvažnija u ovom delu kvalifikacija.

Znamo šta nas čeka, uvek mi se najiskreniji osmeh vrati na lice kada vidim ove ljude i ove momke sa kojima sarađujem. Nemačka je jako dobra ekipa u usponu, imaju novog trenera koji je uneo novu energiju. Imaju dobar odnos prema nacionalnom timu, uz igrače koji igraju u NBA će biti kvalitetan tim u budućnosti – naveo je on.

Đorđević je dodao da je nemačka liga u usponu i da to njihovoj reprezentaciji odgovara, ali da njegova ekipa mora da gleda sebe, da pobedi i onda da razmišlja o utakmici sa Austrijom.

Govoreći o Joviću, Đorđević je rekao da je igraču Bajerna otekla noga nakon što je posle jedne ukradene lopte tokom finala Kupa protiv Albe udario nogom u reklamu.

Kada je izašao iz autobusa u Minhenu bio je na štakama. Urađena je magnetna rezonanca, analize su poslate doktoru Radovanoviću. Uradiće sve, ostao je sa fizioterapeutima, eventualno bi mogao da se pridruži ekipi u četvrtak. Videćemo da li će moći da igra. Sistem mu je poznat i bilo bi dobro da se to sredi – naveo je on.

Selektor je dodao da je Vladimir Lučić želeo da pomogne, ali da još igra pod injekcijama posle operacije stopala.

Hvala mu na tome, ali nije dobro da uđe u ovakav rad sa reprezentacijom. Biće spreman za letnji ‘prozor’. Za Milana Mačvana sve znate – rekao je Đorđević.

On je rekao i da očekuje veliku podršku srpskih navijača u Frankfurtu i Beču.

Kažu da je sve rasprodato za petak, a u kom procentu ćemo biti mi protiv njih, ostaje da se vidi. Biće naših ljudi, svaki glas će nam značiti – dodao je Đorđević.