SPRSKA ŽURKA U ČIKAGU: Navijači nosili Jokića do novog “TRIPL-DABLA” (VIDEO)

Nikola Jokić
print screen/you tube.com/FreeDawkins

U sjajnoj atmosferi čikaškog Junajted centra, srpski reprezentativac Nikola Jokić nošen podrškom srpskih navijača, postigao je treći tripl-dabl u sezoni.

 

Reprezentativac Srbije nastavlja da pomera spostvene limite kada je NBA karijera u pitanju. Jokić je za 33 minuta upisao 19 poena, 16 skokova i 10 asistencija uz nepogrešivi učinak za tri poena (3/3).

Nikola je u Gradu vetrova imao podršku svoje braće ali i velikog broja srpskih navijača koji su napravili sjajnu atmosferu u dvotrani domaćina. Jokić se po završetku utakmice u izjavi za ESPN, posebno zahvalio  na podršci koja ga je nosila do “tripl-dabla” .

– Čikago ima najveću srpsku populaciju, mislim posle Beograda. Divan je osećaj igrati u ovakvoj atmosferi, to mi mnogo znači – rekao je Jokić.

Najraspoloženiji u timu Denvera bio je Italijan Danilo Galinari sa 22 postignuta poena a dva poena manje upisao je Vilson Čendler. 

U timu domaćina istakao se Ražon Rondo sa 19 postignutih poena a na visini zadatka je bio i Dvejn Vejd sa istim brojem postignutih poena.

Tim iz Kolorada je i dalje osmi na Zapadu sa dve pobede više od najbližeg pratioca ekipe Sakramenta. Čikago je i pored poraza na domaćem parketu zadržao 7. mesto u Istočnoj konferenciji.