Spski treneri saglasni: Paunovićeva uloga nemerljiva, tako se vodi tim

Veljko Paunović
fss.rs

Poznati srpski treneri Milorad Rajevac, Ljubiša Tumbaković i Vladan Milojević pohavlili su način na koji je Veljko Paunović vodio tim do pehara na Svetskom prvenstvu u Brazilu i poručili da im je on ovako postavio zadatak kako bi jedan tim trebalo da igra.

 

Srpski treneri ocenili su da je ekipa Veljka Paunovića, osvajanjem Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, upisali zlatnim slovima u stranice domaćeg fudbala.

Oni su poručili da se nadaju da će kontinuitet dobrih igara nastaviti u seniorskoj konkurenciji.

Omladinska reprezentacija Srbije osvojila je prvenstvo sveta na Novom Zelandu pobedom u finalu nad Brazilom (2:1) i ponovila uspeh iz Čilea 1987. godine.

– Fenomenalan uspeh, momci su ušli u istoriju srpskog fudbala, svi zaslužuju čestitke i nema šta da se priča kada je neko prvak sveta. Zasluženo su osvojili zlatnu medalju –rekao je Milovan Rajevac.

On je istakao da je sadašnja generacija ’Orlića’ na pravom putu da napravi dobre rezultate i u A timu.

– Rodila se talentovana generacija, dokazali smo da je Srbija zemlja puna talenata. Nadam se da će nastaviti kontinuitet osvajanja medalje – rekao je Rajevac.

Bivši trener Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je da ekipa ima mentalitet, koji nije svojstven ovom regionu.

– Napravili su veliki uspeh, a sve to je refleksija odlične atmosfere i posvećenosti. Paunović je dao veliki zadatak kolegama, njegova uloga je nemerljiva, iako najveće zasluge pripadaju igračima – rekao je Tumbaković.

 

Trener Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da je ponosan na osvajanje titule prvaka sveta.

– Momci su pokazali da su zasluženo na vrhu, Paunović je uradio veliki posao i čestitam mu na tome. Srbija ima budućnost i vreme je za uživanje. Potrebno je sada biti pametan, kako bi ti momci nastavili sa odličnim rezultatima u budućnosti – poručio je Milojević.

Milojević je rekao da mu je drago što je napadač Čukaričkog Staniša Mandić, strelac prvog gola u finalu, odličnim igrama na prvenstvu pokazao da je veliki talenat.

– Ponosni smo svi mi u klubu, to je potvrda njegovog rada posle odlične sezone i osvajanja Kupa. On je prototip savremenog fudbalera i pred njim je lepa budućnost. Njegove partije i golovi nisu slučajnost – zaključio je Milojević.