SRAMNA KOLUMNA O ĐOKOVIĆU: Novinar napao Novakovu majku – “Mrzim ga kao da je fašista!”

Indijski novinar Šajam Kamal podigao je veliku buru u teniskom svetu kolumnom koju je posvetio srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Printscreen Youtube/Djoker Nole

Posle osvojene šeste titule na Vimbldonu, prvi reket sveta izjednačio se po broju Gren slemova sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, ali je rezultatima u ovoj godini pokazao da će u najskorije vreme postati apsolutni vladar “belog sporta” i najbolji teniser svih vremena.

I pored toga, ogromnu pažnju teniske javnosti privukla je kolumna indijskog novinara Šajama Kamala, koja je osvanula na portalu “Sportkeed”.

Ovaj ogorčeni kolumnista je napisao da sa neverovatnom strašću mrzi srpskog tenisera, ali i pored toga priznaje da je Đoković potvrdio da je najbolji u istoriji.

U tekstu pod nazivom “Zašto ne mogu da navijam za Novaka Đokovića”, ogorčeni Kamal je napisao sledeće:

Da moram da izaberem jednog igrača da igra tenis za moj život, ne bih izabrao Đokovića, čak i da znam da mi je to jedina šansa da ostanem živ – počeo je tekst Kamal, a potom nastavio:

I pored svega, moram da priznam da je Đoković verovatno najbolji teniser svih vremena, iako još traje ta debata. Mrzim ga kao da je fašista. Zašto? Zato što je njegova majka Dijana 2008. godine rekla ‘kralj je mrtav, živeo kralj’, kada je Đoković pobedio Federera u Australiji 2008. godine. Kada sam 13 godina kasnije video da je njegove ime ponovo na zidu na Vimbldonu, setio sam se sa kolikom ga strašću mrzim. Ali, on je i dalje ovde. Bolji je od Nadala i Federera. Sve ima bolje od njih, sve je na njegovoj strani.

Kako je postao najbolji? Videli ste u finalu Vimbldona, poslednji poen. Igrao je 11 udaraca na 2:1 u setovima i 5:3 protiv jednog Matea Beretinija i čekao je da on pogreši. To je dobar potez, ali ko voli takav tenis?

Dugo sam razmišljao zašto ga toliko mrzim. Verovatno zbog hladnokrvnosti i tog ‘mrtvog’ stila. Ako ste navijač Nadala i Federera imate šta da volite. Ovako… Jeste on najbolji i previše je dobar da bi bili uzbuđeni oko njega. Nepobediv je. Ako zvučim ogorčeno, to je zato što jesam – napisao je Kamal u kolumni koja je šokirala ceo svet.

JAVILA SE! Ovo je DEVOJČICA KOJOJ JE NOLE DAO REKET – zove se IVANKA, a mama je otkrila njenu PORUKU ZA ĐOKOVIĆA (VIDEO)