Srbi iz Fenera bez titule, Real premoćan za Žoca: Madriđani se za tron bore sa Olimpijakosom!

Ekipa Real Madrida se ponovo plasirala u finale Evrolige. Domaći sastav je deklasirao Fenerbahče našeg Željka Obradovića. Tim iz Istanbula je dopustio ogromnu seriju protivnika u drugoj deonici što je na kraju bilo ključno. Madriđani su slavili rezultatom 96:87.

 

Real će tako imati priliku da se iskupi pred svojim navijačima za poraz od prošle sezone. Fener sa druge strane prosto nije imao odgovor na nestvarno raspoloženi Real u napadu. Naši igrači su bili solidni, ali to nije bilo dovoljno za prolaz u finale.

Najefikasniji u pobedi potpuno iznenađujuće bio je Ajon sa 18 poena. Rivers je dodao 17. Na drugoj strani Gaudlok je imao 26, Veseli je imao 20. Bogdanović je imao 12, a Bjelica 11.

Utakmica je počela u izvanrednom ritmu. Obradović je iznenadio sa Žorićem u prvoj petorci. Hrvatski internacionalac je to iskoristio sa nekoliko kvalitetnih poteza za početnu prednost tima iz Istanbula. Real je sa druge strane uzvratio preko Kerola, Fernadeza i Rodrigeza. Ono što treba istaći da je Real u ovom periodu pogodio trojku nakon isteka vremena što sudije nisu primetile. Ipak, Bogdanović je uzvratio svojom trojkom, a do kraja četvrtine Veseli je atraktivnim zakucavanjima doneo Feneru prednost uz asistencije Bjelice – 20:21.

Do kraja poluvremena situacija se u potpunosti promenila. Krenuo je Realov uragan sa svih pozicija. Prvo je potpuno neočekivano Gustavo Ajon razbio protivnike u reketu za početka serije. Bjelica je u ovom periodu pokušao na sve načine da spreči seriju, ali su onda krenule trojke. Madriđani su ubacili čak osam šuteva izvan linije za tri poena. Kej Si Rivers je posebno dominirao. Dok je Realova prednost rasla, trener Obradović je sa nevericom gledao svoje igrače kako nizaju greške za minus 20 na poluvremenu – 55:35.

Drugo poluvreme Real otvara sa dve trojke. U tom trenutku je izgledalo da će domaći sastav da ode na preko 30 razlike. Ipak, Fener je nastavio da se bori. Bjelica je uspeo da povuče svoju ekipu u prvu veću seriju. Izabranici Željka Obradovića su uspeli da spuste na minus 14, a treba istaći i poene Bogdana Bogdanovića. Ipak do preokreta nije dolazilo. Real je sigurno izvodio slobodna bacanja što je na kraju bilo kjlučno.

Većih uzbuđenja do kraja nije bilo. Fener je na sve načine pokušavao da uđe u egal, ali je Real bio previše napadači raspoložen da bi pobeda bila na neki način ugrožena.

Real će za titulu igrati protiv Olimpijakosa koji je bio bolji od CSKA.