Srbi iz Fenera saglasni: Presudila loša odbrana u drugoj četvrtini

Trener Fenerbahčea Željko Obradović i srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović saglasni su da je loša odbrana u drugoj deonici glavni uzrok poraza Fenerbahčea od madridskog Reala u polufinalu Evrolige. Najkorisniji igrač takmičenja Nemanja Bjelica dodaje da je ovaj turnir velika lekcija za njegov tim.

 

Trener Fenerbahčea Željko Obradović rekao je da njegov tim nije imao odgovor na sjajnu igru Real Madrida.

Real je u polufinalu Evrolige slavio sa 96:87 i imaće priliku da u nedelju osvoji devetu titulu u ovom takmičenju. Madriđani su meč prelomili u drugoj deonici kada su dalekometnom paljbom napravili veliku razliku koju su Turci na kraju uspeli samo da ublaže.

Real je večeras odigrao odličnu utakmicu. Veoma sam ponosan na moj tim što je stigao do završnog turnira prvi put u istoriji kluba. Jasno je da smo utakmicu izgubili u drugoj četvrtini. Nismo imali odgovor. Kaznili su svaku našu odbranu. Bio sam ponosan na reakciju, ali bilo je teško oporaviti se od druge deonice. Ovo će nam pomoći u budućnosti. Nadam se da će se Fenerbahče u budućnosti ponovo naći na završnom turniru – zaključio je trofejni trener.

Real je fantastičnom igrom nadigrao Fener u većem delu utakmice.

– Real Madrid je veoma agresivan tim, pokušali smo da se pripremimo za to. Odigrali su utakmicu onako kako su igrali cele sezone. Igraju zajedno već četvrtu godinu, to je velika prednost. Znaju kako da igraju jedni sa drugima. Govorio sam ovih dana da moramo da odigramo odlično kako bi imali šanse da pobedimo Real. Želim sve najbolje Pablu i Real Madridu – dodao je Obradović.

Najkorisniji igrač Evrolige Nemanja Bjelica rekao je da je poraz u polufinalu od Reala lekcija za njega i njegove saigrače.

 

– Ovaj završni turnir nam je lekcija. Većina naših igrača je igrala prvi put ovde. Čestitiam Realu, ali ovo je naša lekcija. Žao mi je što se završilo tako kako se završilo i što smo reagovali na taj način. Možemo da budemo ponosni na naš karakter. Ali, razočaran sam jer se nismo prilagodili Realovom stilu igre. Hvala našim navijačima na velikoj podršci. Imamo da odigramo još meč sa CSKA i pokušaćemo da ga dobijemo –rekao je Bjelica.

Drugi srpski reprezentativac koji je ostao “kratkih rukava” u polufinalu je Bogdan Bogdanović. On je rekao da je loša odbrana u drugoj četvrtini odlučila.

Dozvolili smo im previše poena u drugoj četvrtini. Dobili su je sa 35:14. Pustili smo ih da trče kontre i postižu poene na način na koji vole. Pogodili su i nekoliko šuteva u poslednjoj sekundi. Mi smo se borili do kraja, ponosan sam na moje saigrače što nikada ne odustaju – objasnio je Bogdanović.