SRBI OPET GLAVNI KRIVCI: Mirko Novosel tvrdi da hrvatsku košarkašku reprezentaciju opstruira naš poznati menadžer

Hrvatska Srbija
zdiviv/freedigitalphotos.net/Kolaž

Legendarni hrvatski trener govorio je o zanimljivim temama pred Eurobasket.

 

Legendarni hrvatski trener Mirko Novosel imao je šta da kaže pred početak Eurobasketa.

On je okrivio poznatog menadžera Miška Ražnatovića za neigranje dvojce hrvatskih košarkaša Ante Žižića i Ivice Zubca.

– Posebno mi je žao oko sitaucije sa klincima koji ne igraju. Pa pogledajte ko vodi Zupca i Žižića? Menadžer im je Miško Ražnatović, koji sigurno nije prijatelj Hrvatske i gleda svoj interes. Znam puno ljudi u NBA i, verujte, odluka je na igračima hoće li igrati ili ne – rekao je Novosel za hrvatski tportal.

Novosel se osvrnuo i na sukob koji uveliko vode FIBA i Evroliga.

– Taj sukob FIBA-Evroliga je tragedija za košarku i ovakav sistem koji jako troši igrače neće moći još dugo. Eto, na ovaj Eurobasket zbog tih problema Srbija dolazi bez nekoliko važnih igrača, među kojima su Teodosić, Raduljica i Kalinić, a Špancima je otpao Ljulj jer je bio previše potrošen – mišljenje je Novosela.

Mirka Novosela takođe brine i sistem takmičenja koji bi Hrvatskoj već u četvrtfinalu mogao da donese Srbiju ili Letoniju.

– Meni se taj sistem uopšte ne sviđa jer se igra dan za danom dok je, recimo na Olimpijskim igrama, na kojima igra 12 reprezentacija, dovoljno vremena za pripremu i oporavak pre sledeće utakmice. Ne sviđa mi se ni sistem igranja u četiri države. Puno bolje bi bilo Evropsko prvenstvo sa 16 reprezentacija. Što se tiče osmine finala, moram reći da se plašim te utakmice jer u borbi za četvrtfinale možemo ići na odličnu Letoniju ili jednako opasnu Srbiju. U toj drugoj grupi još su domaćin Turska i uvek opasna Rusija- zaključio je Mirko Novosel.