Srbi rešetali u Belgiji: Mitrović pogodio za Anderleht, Veselinović u 93. minutu doneo bod Mehelenu (VIDEO)

Fudbaleri Anderhelta remizirali su sa Mehelenom rezultatom 1:1 u 26. kolu belgijskog šampionata, a za golove su bili zaduženi srpski fudbaleri.

Anderleht je bio na pragu pobede, ali je u nadoknadi vremena domaćin doživeo pravi šok, u režiji Dalibora Veselinovića – 1:1.

Ekipa bivšeg trenera Zvezde Aleksandra Jankovića pružila je snažn otpor favorizovanom domaćinu, u prvom poluvremenu bila je bliža vođstvu, a bivši bek Partizana Ivan Obradović je po levoj strani u par navrata napravio dosta problema odbrani Anderlehta.

U nastavku, golova nije bilo sve do 78. minuta, kada je Aleksandar Mitrović realizovao asistenciju Defura i zatresao mrežu gostiju, za vođstvo Anderlehta od 1:0.

Janković je na teren poslao iskusnog Dalibora Veselinovića, nekadašnjeg napadača Anderlehta, koji je u nadoknadi vremena krunisao jednostavnu akciju svog tima i sa nekih desetak metara savladao golmaba Protoa, za konačnih 1:1.

U ekipi gostiju je svih 90 minuta odigrao još jedan srpski internacionalac, štoper Milan Kosanović, koji je uglavnom uspešno vodio borbu sa Aleksandrom Mitrovićem.