SRBI U NBA: Bjelica sve bolji, Jokić pokazao da može i na pleju (VIDEO)

Nemanja Bjelica
screenshot/youtube

Nemanja Bjelica pruža sve bolje partije u dresu Minesote, ali njegovoj ekipi baš i ne ide u poslednje vreme. Minule noći zabeležen je poraz od 117:96 na gostovanju Nju Orleansu. Još jedan srpski reprezentataivac, zabeležio je sinoć veću minutažu. Jokić je kao rezervista, na parketu proveo 22 minuta, a za to vreme je uspeo da postane najbolji asistent Denvera na ovom gostovanju.

 

Jokić je uspeo da šest puta uspešno proigrao saigrače koji su potom poentirali, a poređenja radi “drugoplasirani” je bio novajlija Marej sa dvostruko manje asistencija (3), U porazu Denvera protiv Jute (108:83), startni plejmejker Mudiej, završio je meč sa jednim uspešnim dodavanjem.

Drugi srpski košarkaš u najjačoj ligi na svetu , proveo je 19 minuta na parketu uz 8 postignutih poena. Imao je Nemanja Bjelica i šest skokova, dve asistencije i dve ukradene  lopte, ali  njegova solidna partija, kao i 26 poena Lavina nisu bili dovoljni za pobedu na gostovanju protiv Nju Orleansa.  Minesota je ostala na skromna četiri trijumfa, a ovo joj je bio 14. meč u novoj NBA sezoni.