SRBIJA DOBIJA NOVOG SELEKTORA? Evo šta je Slaviša Kokeza rekao o smeni Krstajića

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza izjavio je da se povodom smene selektora Mladena Krstajića neće oglašavati do žreba za kvalifikacije za EP 2020. godine.

Slaviša Kokeza
FSS

– Posle 5. decembra možemo da razgovaramo o bilo kojoj temi – rekao je čelni čovek FSS.

Ova izjava ipak nešto možda i govori, pogotovo posle medijskih spekulacija koje su se pojavile a koje najavljuju da Krstajić odlazi, što je i on sam indirektno potvrdio na konferenciji za novinare posle pobede protiv Litvanije i plasmana u B Ligu nacija.

“Daleko je mart”, rekao je tada Krstajić, nedugo pošto je konstatovao da mu je pao kamen sa srca i da mu je godina na funkciji selektora najteža u karijeri.

Nezvanično se može čuti da je, ukoliko Krstajić ode, glavni favorit da ga nasledi Dragan Stojković Piksi, za koga Kokeza nikad nije krio da mu je najveća želja, ali je pitanje da li će uspeti da sa trenerom kineskog Guangdžoua R. F. “premosti” jaz u ogromnoj razlici u plati.

Takođe, upada u oči da je sadašnji scenario sa Krstajićem gotovo identičan onome od pre godinu dana, kada je smenjen Slavoljub Muslin.

I Muslin je tada dobio otkaz, uprkos ostvarenom cilju i plasmanu na Mundijal. I Krstajić je plasmanom u B Ligu nacija ostvario plan, ali izgleda “pada” na istoj stvari – sastavu tima.

Kao što je Muslin tvrdoglavo odbijao da pozove Sergeja Milinkovića-Savića, tako je Krstajić “precrtao” Luku Milivojevića, Matiju Nastasića, Branislava Ivanovića, Duška Tošića…

Osim toga, konstantno je odbijao da igra sa dva špica, uprkos “pritisku novinara”, kao i jasnoj poruci predsednika Kokeze da je opcija sa Prijovićem i Mitrovićem prava, pogotovo protiv Litvanije ili Rumunije kad imaš igrača više.

Na kraju krajeva, Krstajić je u drugom poluvremenu meča protiv Litvanije “popustio” i uveo Prijovića, a epilog je poznat – četiri gola, jedan njegov, plus asistencija…

Kako sada stoje stvari, Srbija će u nove kvalifikacije sa novim selektorom. Ali sačekajmo peti decembar.