Srbija i dalje bez pobede u Kataru: Orlovi imali sigurnu prednost, pa prosuli bodove

"Orlovi" osvojili prvi bod na turniru, a u poslednjem kolu igraće protiv Švajcarske.

Foto: screenshot/youtube.com

Srbija je imala dva gola prednosti protiv Kameruna na stadionu “El Džanub”, ali na kraju je afrička selekcija iskoristila pad u igri našeg nacionalnog tima, pa je meč završen nerešenim rezultatom 3:3.

“Orlovi” su tako došli do prvog boda u Grupi G na Mundijalu u Kataru, ali ostaje gorak ukus, pošto je tim Dragana Stojkovića u jednom momentu imao na svojoj strani sve – igru, rezultat, psihološku prednost…

Ipak, dva gotovo identična napada “lavova” doneli su protivniku dva pogotka u intervlu od samo tri minuta, posle čega orlovi nisu uspeli da se vrate u život.

Utakmica je krenula šansama za Srbiju – Mitrović je pokušao glavom, a zatim i pogodio stativu kamerunskog gola.

U jeku napada “orlova” Kamerun stiže do prednosti – posle kornera najbolje se snalazi Kasteleto i na drugoj stativi ubacuju loptu u mrežu orlova.

Nije primljeni pogodak pokolebao srpske igrače koji su krenuli još agresivnije ka golu protivnika i takva igra donela je rezultat u samom finišu prvog dela.

Prvo je Strahinja Pavlović doneo izjednačenje, a onda je Sergej preciznim udarcem doneo preokret Srbiji, koja na odmor odlazi sa prednošću od 2:1.

Mitrović je imao nekoliko šansi na utakmici, a u listu strelaca upisao se u 53. minutu, kada je realizovao prelepu akciju srpskog tima.

Delovalo je kao da je meč prelomljen, ali povreda Strahinje Pavlovića potpuno je preokrenula situaciju na terenu.

Srbija je dozvolila sebi da primi dva preslikana gola – oba puta Abubakar je dobio pas u prazan prostor i izbegao ofsajd zamku. Prvi put je sam savladao Vanju Milinkovića-Savića, drugi put je asistirao Čupo-Motingu.

Do kraja meča nije bilo pogodaka, ali ni kolosalnih šansi, pa Srbija mora da se zadovolji jednim bodom iz utakmice protiv Kameruna.

Ipak, nije sve završeno za “orlove” u Kataru, ali nije sve u njihovim rukama. Ukoliko Brazil savlada Švajcarsku, Srbija bi pobedom u trećem meču uspela da se domogne drugog mesta na tabeli.