Srbija i dalje u Svetskoj grupi Dejvis kupa: Krajinović pobedio Bambrija u tri seta

Teniska reprezentacija Srbije obezbedila je ostanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa posle pobede nad Indijom ukupnim rezultatom 3:2.

Odlučujući poen “orlovima” doneo je Filip Krajinović koji je, posle dvodnevnog okršaja sa Jukijem Bambrijem, trijumfovao sa 6:3, 6:4, 6:4.

Meč u Bangaloru između Filipa Krajinovića i Jukija Bambrija prekinut je u nedelju zbog kiše pri vođstvu srpskog tenisera sa 1:0 u setovima, dok je u drugom setu bilo 4:4 u gemovima.

Posle prva četiri meča rezultat je bio nerešen 2:2. Srbija je prvog dana vodila 2:0 pošto je Dušan Lajović savladao Bambrija, a Krajinović Somdeva Devarmana. Indijci su dublom smanjili zaostatak i potom izjednačili, pošto je Devarman bio bolji od Lajovića.

Kada je meč nastavljen, u ponedeljak u ranim prepodnevnim satima po srednjeevropskom vremenu, Filip Krajinović je zaigrao sjajno, sa dva uzastopno osvojena gema osvojio drugi set, a u trećem brejkom krenuo po trijumf, koji je i doneo našoj nacionalnoj selekciji – i dalje učesnici Svetske grupe Dejvis kupa.