SRBIJA IDE PO MEDALJU: Odbojkašice posle pobede nad domaćinom na korak od polufinala!

Odbojkašice Srbije pobedom nad domaćinom Japanom prišle su na korak od polufinala Svetskog prvenstva.

Beta/AP

Naše odbojkašice su uspele da se revanširaju Japankama za poraz u drugoj fazi takmičenja. Pokazale su da su kvalitetniji rival i lako došle do maksimalne pobede i približile se na korak od borbe za medalje.

Odličnu igru u prvom setu naše odbojkašice nisu krunisale ubedljivom razlikom. Vodile su sa 20:11, ali su protivnice iskoristile opuštanje naših devojaka u finišu seta i razlku smanjile na podnošljivih šest poena razlike – 25:19.

Slična slika i u drugom setu, ponovo su naše odbojkašice konstantno vodile i povećavale prednost da bi u finiš seta ušle sa prednošću od 20:13. Ponovo mali pad u igri naše selekcije i Japanke smanjuju razliku na 23:18, Terzić reaguje tajm-autom. Naše odbojkašice potom vezuju dva poena i osvajaju drugi set.

Najveći otpor protivnica u trećem setu. U igri poen za poen protivnice su konstantno vodile. Naše su tek sredinom seta povele sa 12:10, potom i sa 14:12, tada su protivnice uspele da vežu četiri poena i na drugu pauzu odu sa prednošću od dva poena. Srbija uspeva da izjednači na 17:17, ali Japanke uspeva ju da vežu dva poena i u finiš uđu sa dva poena prednosti – 20:18. Ipak naše uspevaju da se izvuku i preokrenu na 23:22. Potom koriste prvu meč loptu za konačnih 25:23 u trećem setu.

Naredni rival naše selekcije je Italija, taj meč na programu je u utorak od 9.10. Predhodno će u ponedeljak svoj meč odigrati Japan i Italija. Naše odbojkašiće već u ponedeljak mogu da se plasiraju u polufinale, ukoliko Italija savlada Japan.