Srbija ispustila prvu meč loptu: Ivana Jorović poražena, Paragvaj smanjio na 1-2

Srpska teniserka Ivana Jorović izgubila je od Paragvajke Veronike Sepede Rojg u meču za opstanak u Svetskoj grupi II FED kupa - 6:3, 2:6, 1:6.

 

Gošće u Novom Sadu su tako smanjile rezultat na 1:2, pa će o konačnom pobedniku odlučivati preostali mečevi koji su na programu danas: Aleksandra Krunić – Monserat Gonzales i dublovi Ivana Jorović/Jelena Janković – Veronika Sepede Rojg/Ivana Jorović.

Ivana Jorović, najmlađa srpska reprezentativka, debitovala je u FED kupu ove godine i u singlu dobila oba prethodna meča, protiv Hrvatice Ane Konjuh i Mađarice Alme Dalfi. Sada je upisala i prvi poraz.

Mlada Srpkinja, koja će 3. maja proslaviti punoletstvo, dobro je počela duel sa prvim reketom Paragvaja i prvi set rešila u svoju korist – 6:3. Međutim, 166. teniserka sveta Sepede Rojg se zatim “digla”, kod 285. igračice sa WTA liste Ivane Jorović je usledio “pad”, pa je Paragvajka napravila preokret.

Ivana je imala više direktnih poena (25-21), ali i mnogo više neiznuđenih grešaka (51-26), što je i presudilo.

Meč je trajao dva sata i tri minuta.

Inače, prvobitno je trebalo da današnji meč sa Sepede Rojg igra najbolja srpska teniserka Ana Ivanović, ali je selektor Tatjana Jačmenica odlučila da na teren izađeIvana Jorović.

Pobednik duela između Srbije i Paragvaja takmičiće se sledeće godine u Svetskoj grupi II FED kupa.